Engeland deel I: Engelse steden

Londen is waarschijnlijk een van de meest voor de hand liggende city trips. Er is veel kans dat je er zelf al bent geweest. Zelf ben ik al drie maal in de Engelse hoofdstad geweest, maar het vierde bezoek wordt toch anders. Londen wordt het beginpunt van onze reis doorheen Groot-Brittannië. Een reis van 30 (!) dagen met als eindbestemming de hoofdstad van Schotland: Edinburgh. In die dertig dagen ondergaan we allerlei avonturen doorheen het UK. Doolhoven, bergklimmen, coasteering, een trektocht door de Highlands, een vijfdaagse kanotocht op Loch Ness en we spenderen zelfs een nacht in een haunted mansion!

Onze reis begint in Engeland waarbij we in twee Engelse steden zullen vertoeven: Londen & Liverpool.

Londen

De Tower Bridge, Westminster, de Big Ben, de Tower of Londen en Buckingham Palace.. het zijn de must do’s van Londen en waarschijnlijk laten ze al niet veel meer aan de verbeelding over. Maar zoals je misschien al kon raden: onze reis doorheen de UK wordt een avontuurlijke reis. En een avontuurlijke reis heeft een goede start nodig. Daarom beklimmen op onze eerste dag al meteen een gebouw in Londen: de O2 Arena.

O2 Arena

Liverpool

Abbey Road

Er is een simpele reden waarom we Liverpool in onze reis hebben gepland: de Beatles. De Engelse havenstad is misschien niet de meest aantrekkelijke maar het is de geboorteplaats van een van de meest legendarische rockgroepen. Als Beatlesfans zijn we een beetje moreel verplicht om een pelgrimstop in Liverpool te maken op zoek naar de roots van de Fab Four’s .

Liverpool is echter nog gekend voor een tweede brok

Liverpool FC

geschiedenis.: Liverpool FC. Engeland is het land waar voetbal groot werd. En laat Liverpool nu net de meest succesvolle club in dat verhaal zijn. Anfield Road en ‘You’ll never walk alone’, zijn nog stedds mythische begrippen in de voetbalwereld. Een bezoek aan een wedstrijd van The Reds mag dan ook niet ontbreken.

Waar Engeland nog voor gekend is, lees je in het volgende deel: Engeland deel II: Het land van…

Wie onze reis doorheen de UK wil volgen kan dit via onze blog: http://london2edinburghratrace.wordpress.com/   Klik daarna rechtsonderaan op ‘Follow’ en geef je emailadres in. Vanaf nu krijg je al onze reisverhalen meteen in je mailbox toegestuurd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s