Engeland deel II: Het land van…

Shakespeare’s Globe

Shakespeare wordt gezien als één van de grootste schrijvers ooit. Met toneelstukken als Romeo en Juliet,  Hamlet, Macbeth enzoverder, is hij verantwoordelijk voor vele citaten die tot op vandaag nog steeds de Engelse taal domineren. Ongetwijfeld maakt hij deel uit van onze reis om Engeland te ervaren. Een bezoek aan de Shakespeare’s Globe in Londen is dan ook een must. (We hebben tickets voor zijn toneelstuk ‘Merchant of Venice’) Onderweg reizen we ook naar Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare.

Robin Hood

Engeland heeft een volksheld genaamd Robin Hood. Ongetwijfeld ken je de legende van de man die stal van de rijken en de buit gaf aan de armen. De vele legendes en verfilmingen hebben zijn status enkel maar vergroot. Of Robin Hood echt heeft bestaan is nog steeds niet duidelijk. Wel zou de held gewoond hebben in Sherwood Forest, waar hij met zijn pijl en boog streed tegen onrecht en tirannie. Vanop lange afstand schieten met een boog, recht in de roos. Het moet een kick geven als het lukt. Reden genoeg voor ons om een boogschietcursus te gaan volgen in Nottingham aan de rand van het bos.

Mazes

Doolhoven zijn een fenomeen in Engeland. En ik moet toegeven dat ze me altijd wat hebben geïntrigeerd.

Longleat Hedge Maze

Ooit me bevinden in een echt doolhof stond dan ook op mijn lijstje. Onze reis door Engeland leek dan ook het ideale moment om een echt maze op te lossen. Na heel wat online zoeken naar wat het meest uitdagende doolhof van Engeland is, is de keuze gevallen op het Longleat Hedge Maze in het zuiden van Engeland. Ik kijk er naar uit!

Harry Potter

Je bent een fan of je bent het niet. En occasioneel

Jacobite steam train

worden fans een beetje uitgelachen door niet-fans. O ja, ik spreek uit eigen ervaring (nietwaar Linsay?) Toch geef ik toe: ik ben fan van de boeken van J.K. Rowling. De verfilming van de tovenaarswereld was dan ook een hoogtepunt in  mijn jeugdjaren. De Harry Potter studios net buiten Londen vind ik dan ook een bezoek waard. De verschillende kamers van Hogwarts doorlopen is dan ook een kleine droom die uitkomt. Niet alleen is het kasteel fantastisch in de film, ook de reis er naartoe is adembenemend. De stoomtrein heet in het echte leven The Jacobite en brengt ons via het Glenfinnan Viaduct door de Highlands.

Naast Shakespeare, Robin Hood, doolhoven en Harry Potter is Engeland nog berucht voor een ander fenomeen: Haunted mansions ofwel spookhuizen. Wat we precies gaan doen met de spookhuizen vertel ik het volgende deel: Engeland deel III – Ghost hunting

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s