Engeland deel III: Ghosthunting

“Very scary goings On in the grey room” – Tripadvisor over Chillingham Castle

Bestaan ze of bestaan ze niet? De meningen zijn vaak verdeeld als de vraag wordt gesteld of geesten bestaan. Worden foto’s met geesten gewoon gephotoshopt? Zijn videobeelden van paranormale activiteit getrukeerd? Zelf zijn we er ook nog niet aan uit.

Chillingham Castle

In de UK zijn ‘haunted mansions’ bijna een nationaal fenomeen. Sommige kastelen hebben

Een ‘geest’ in Chillingham Castle

zelfs meerdere geesten, allemaal afkomstig uit de duistere geschiedenis van het kasteel. De Tower of Londen en Edinburgh Castle worden gezien als ideale locaties voor paranormale activiteit, maar de nummer 1 in de lijst is onbetwistbaar. Chillingham Castle in het noorden van Engeland wordt gezien als ‘Most haunted castle in Britain.’ Meer dan eens zijn paranormale groepen afgezakt naar Chillingham om bewijs op video vast te leggen. De meest bekende geest is de Blue Boy, de geest van een jongetje wiens overblijfselen in een muur zijn teruggevonden tijdens renovatiewerken. Zijn geest zou nog vaak gespot worden rond middernacht. Wijzelf zijn nieuwsgierig naar de activiteit in het kasteel ’s nachts, en dus zat er niets anders op dan een nacht te boeken in Chillingham Castle.

Liverpool Ghost Hunt

Ghost hunt

Voor dat we onze nacht boekten in Chillingham Castle, hadden we onze pijlen gericht op de Ancient Ram Inn, een jeugdherberg in het zuiden van Engeland. De Ancient Ram Inn had de nieuwskoppen gehaald nadat een massagraf was ontdekt onder de kelders. Paranormale activiteit kwam meer dan eens voor met zelfs fysieke gevolgen voor klanten die al gauw de benen namen. Pogingen om een kamer te boeken leerden ons dat de Ancient Ram Inn ondertussen dicht is door een overvloed aan vreemde gebeurtenissen. Nu, een overnachting in een haunted mansion en hopen dat we geluk hebben.. het is voor ons niet genoeg. Daarom sluiten we in Liverpool aan bij een ghost hunt, een inmiddels gecommercialiseerde jacht op geesten en orbs onder leiding van paranormale deskundigen. Met professioneel materiaal zullen we dus op zoek gaan naar het ultieme bewijs van paranormale activiteiten. Onze ghost hunt vindt plaats in een verlaten weeshuis/ziekenhuis in het centrum van Liverpool.  Slagen we er in om een geest op foto of video vast te leggen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s