Wales deel I: Welsche avonturen

We kennen Wales ondertussen vooral door het feit dat onze Rode Duivels voor de tweede campagne op een rij hen als tegenstander heeft. Door de topvoetballer Gareth Bale. Of misschien ken je Wales omdat het een stadje heeft met de langste naam. Een naam die we hier niet zullen vermelden om het aantal tekens van deze blogtekst te beperken. (spoiler). Maar Wales moest voor ons gewoon een deel uitmaken van onze reisplanning. En dat om volgende redenen:

1. ’s Werelds grootste ondergrondse trampoline

‘World’s largest underground trampoline set to open in North Wales’. Het was een krantenkop die de

Underground trampoline

meeste Britse tabloids vorig jaar haalde. De oude mijnsite heeft grotten die tot tweemaal zo groot zijn als St Paul’s Cathedral. Via een trein daal je af onder de berg en kun je een uur springen in de met ledlicht verlichte reuzentrampolines. Tegelijk wordt je uitgedaagd om zo hoog te springen als je durft. Met een mogelijke maximumhoogte van 24 meter!

2. Coasteering

Coasteering

Coasteering is een fysieke activiteit waarbij je beweegt langs de rotsen die bij hoog tij onder water liggen en bij laag tij boven water. Het is een combinatie van adventure swimming, klimmen, scrambling en canyoning. Sporadisch maakt springen van een hoge klif of duiken in de zee ook deel uit van coasteering. De avontuurlijke sport ontstond in Wales en zorgt voor een ‘vloedgolf’ aan emoties waarbij angst gevolgd door plezier er twee van zijn. Springen van een hoge klif, zwemmen in wild water of kleine claustrofobieopwekkende grotten ontdekken zijn maar enkele van de angsten die moeten worden overwonnen.

3. Snowdon

Snowdon doet je misschien geen belletje rinkelen. Het is de hoogste berg van Wales, gelegen in Snowdonia NP. Berg lijkt misschien overdreven als je weet dat de top al op 1085m ligt, maar de beklimming ervan begint op zeeniveau, waardoor deze nog steeds vrij zwaar is. Het is de eerste van de drie bergen die we zullen trachten te beklimmen gedurende onze reis door de UK. Samen met Scafell Pike en de Ben Nevis maakt hij deel uit van de Three Peaks Challenge. Maar daarover volgende keer meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s