Schotland deel I: De Three Peaks Challenge

De hoogste bergen van Engeland, Wales en Schotland beklimmen in 24 uur. Dat is de uitdaging die je te wachten staat als je de Three Peaks Challenge wil voltooien. Reken bij de drie beklimmingen de afstanden die je moet rijden naar de beginpunten van zowel Snowdon, Scafell Pike en Ben Nevis, en je hebt een echte uitdaging.

Voor veel Britse outdoorliefhebbers is dit het ultieme avontuur. Al zijn de drie bergen maar iets hoger dan 1000m, het feit dat ze op zeeniveau starten zorgt voor een zware fysieke inspanning. Als ondertussen fervent klimmer mocht deze uitdaging dan ook niet ontbreken tijdens onze reis. We doen de challenge echter niet in 24 uur, omdat we teveel van de UK zouden missen, maar dat maakt de uitdaging er niet minder om!

Snowdon (1085m)

De hoogste berg van Wales is de eerste die we willen veroveren. De meest interessante is hij in ieder geval niet. Hij het mooiste panorama van de drie, en dat zorgt er net voor dat hij ook de drukst bevolkte berg is. Dat er een treintje naar het visitors centre op de top loopt is voor veel toeristen handig meegenomen. Off course, we’re doing it the hard way.

Scafell Pike (978m)

Scafell Pike is de laagste van de drie. Toch vrezen we hem het meest. Niet alleen is hij de meest technische van de drie, het is ook de berg waarop je het meest kans hebt de verkeerde top te beklimmen. De rondliggende toppen en het feit dat je de summit niet ziet tijdens het klimmen doet veel groepen/klimmers falen. ‘Don’t follow the crowd’ is de boodschap.

Ben Nevis (1344m)

Voor de wanna be bergwandelaars, een keer je de top van de Ben Nevis hebt bereikt kun  je je wandelschoenen aan de haak

Ben Nevis

hangen, wetende dat je de ultieme bergwandeling hebt voltooid. Het omschrijft hoe Britten (en Schotten vooral) denken over de Big Ben. Ben Nevis is het ultieme avontuur voor veel Schotten en als je ze erover hoort vertellen, dan klinkt het als een beklimming in de Alpen. Maar eerlijk is eerlijk: Ben Nevis mag dan nog ‘maar’ 1344 meter hoog zijn, het is een berg die veel ervaren mountaineers aantrekt om te trainen. Vaak ligt er nog sneeuw op de bovenste regionenen zodat je nog vaak crampons nodig hebt ook. Voor wie dat nog niet genoeg is , zijn er naast het Tourist Path ook nog moeilijkere klimroutes. De Three Peaks Challenge doen we volledige solo, dus kiezen we voor de makkelijke weg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s