Schotland deel II: West Highland Way

En jawel, opnieuw staat er een trektocht op het programma. Vorige zomer trokken we nog naar de Alpen waar we La Haute Route met een tent in veertien dagen afwandelden. Het was één van de meest voldoening gevende en bijblijvende reizen. Nu zijn we blij dat we opnieuw een trektocht in de reis hebben kunnen plannen. Al denken twee ledematen daar anders over.

formcartoon_5331_d5e45f818aa5650f449900c57b47fc91bc1f914eDe West Highland Way is een tocht die loopt van Milngavie naar Fort William, aan de voet van de Ben Nevis. De hike loopt over een afstand van 152km doorheen de Schotse highlands (duh!). Het plan is om de tocht af te leggen in zeven dagen met een maximumafstand van 32km per dag.

Regen en … beestjes

Als we het moeten hebben over de weersomstandigheden in Schotlandmidges dan zal regen wel  ter sprake komen. De uitleg hierover die evengoed uit de mond van Frank de Boosere kon komen, zullen we je besparen. Toch regent het niet overal in Schotland zoveel regen. Enkel in het westen, in de bergachtige gebieden komt veel neerslag voor. Waar loopt onze trektocht ook weer? Juist.. Een waterproof tentje en heel wat regenkledij zal dan ook standaarduitrusting worden in onze rugzak.

Toch moeten we niet alleen de regen vrezen. De mooiste periode voor Schotland is mei, wat ons dus ideaal leek. Alleen denken vervelende muggen er net hetzelfde over. De kleine bijtende insectjes worden beschouwd als de ‘Schrik van de Schotse Hooglanden’ en zij de hele zomer actief. Zo staat als tip in Trotter: “Drenk alles wat je hebt aan kleren, slaapzak, muskietennet, … in de muggenmelk en ‘misschien’ kan je ze weghouden.” Misschien. Veel andere recensies zeggen dat je gewoon niets kunt doen om ze tegen te gaan. Dat lijkt ons nog het makkelijkst.

Scottish Surprises

Bij het plannen van de West Highland Way hebben we ook nog twee verrassingen in gedachten. Veel kunnen we er echter nog niet over kwijt (anders is het geen verrassing meer), maar dit verklappen we nog: tijdens een deel van de hike worden we nog vergezeld door speciaal bezoek. En een hike in Schotland moet een hike in Schotland zijn…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s