Schotland deel III: de Great Glen Canoe Trail

De Schotse lochs zijn wereldberoemd. Maar als er een is die nog net iets bekender is dan is het Loch Ness met zijn mythische bewoner Nessie. De mythe van het monster van Loch Ness heeft me altijd gefascineerd. Zit er echt een groot levend wezen in het meer of zijn de vele meldingen gewoon fake? Wie denkt dat dat de mythe ondertussen zo goed als achterhaald is, zit verkeerd. Nog ieder jaar worden meldingen gedaan van mensen die denken het monster te hebben gezien. En zeggen dat het allemaal begon met die ene foto:

En uiteraard gaan wij ook naar Loch Ness! Vanuit Fort William vertrekken we immers met de kano richting Inverness, zo’n 95 kilometer verderop! Sinds enkele jaren hebben ze Loch Lochy, Loch Oich, Loch Ness en Loch Dochfour allemaal verbonden met een kanaal; Het Caledonian kanaal. Het leek ons dan ook interessant om de Highlands en zijn meren eens op een andere manier te verkennen.

In totaal zullen we er vijf dagen over peddelen (ervaren peddelaars kunnen het in drie dagen). Tijdens die vijf dagen zijn we op onszelf aangewezen. Het wordt dus opnieuw wildkamperen. Toch zien we dit laatste stuk van de reis als het meest avontuurlijke. Bergklimmen en trektochten hebben we wel al eens gedaan, maar met een kano varen.. nee hoor. Onze ervaringen in de Ardennen vorig jaar met de kajak beloven een hoop moeilijkheden (lees: avontuur).

Maar hoe groot zal de voldoening niet zijn als we na vijf dagen peddelen, waarbij we onder andere Loch Ness volledig afvaren, Inverness bereiken? En anders hebben we nog steeds Nessie die ons gezelschap houdt. (spoiler)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s