Was het nu links of rechts? (Dag 2)

Per uil een brief ontvangen waarin staat dat je uitgenodigd bent om te leren toveren aan Hogwarts. Allerlei spannende avonturen beleven terwijl je een jaar lang spreuken oefent, toverdrankjes bottelt en zelfs quidditch (de bekendste tovenaarssport) speelt vanop je bezemsteel. Geef toe, als je de boeken hebt gelezen of de films hebt gezien, heb je er stiekem van gedroomd. Mijn brief heb ik nog steeds niet ontvangen, maar ik laat het niet aan mijn hart komen want vandaag gaan we naar de enige echte Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus: Hogwarts. Of tenminste naar de studio’s waar gedurende tien jaar de Harry Potterfilms werden opgenomen. Dit doen we niet met de Hogwarts Express vanaf perron 9 3/4, maar wel met de tube, waarna we de trein richting Watford nemen waar de studios gelegen zijn.

Hogwarts Express
Hogwarts Express

Harry Potterfans kunnen  heel gedreven vertellen over de boeken en films over de tovenaarswereld. Niet-fans daarentegen kijken de die hard fans  maar vreemd aan als ze beginnen over quidditch of welke toverspreuken sloten openen.  Vaak wordt er wel wat smalend gedaan over de ‘kinderachtige’ verhalen en worden fans hier en daar wel eens uitgelachen. Ja, ik spreek uit eigen ervaring. Zowel de films als de boeken kan ik haast uit het hoofd gedetaileerd  vertellen. Ik groeide dan ook mee op met de jonge Harry die zijn tovervaardigheden verbeterde aan Hogwarts. Linsay daarentegen kent de verhalen niet en zucht dan ook telkens ik maar weer over Harry, Ron en Hermione  die het tegen Voldermort opnemen, vertel.  Zonder toverspreuk of zelfgebrouwen  toverdrank krijg ik ze toch mee naar de Harry Potter Studios in Leavesden, net buiten Londen. Filmstudio’s die meer dan tien jaar lang de thuis zijn geweest voor de vele acteurs en waar vandaag de overgebleven filmsets tentoon staan.

Lees meer en bekijk nog andere foto’s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s