Biggest maze in the UK. Now get lost!

Zuid-Engeland.. Wat valt daar allemaal te beleven? Het drukke Londen? De rechtopstaande stenen van het mysterieuze Stonehenge? De kustlijn met de ‘White cliffs of Dover’ of de Jurassic Coast? Als je niets meer gevonden hebt dan dat tussen de spinnenweb aan wegen op de kaart hoop ik dat het geen slecht voorteken is..

OLYMPUS DIGITAL CAMERADertig minuten autorijden vanaf Stonehenge richting het westen,

ergens tussen de mysterieuze stenen en de prachtige stad Bath ligt het avonturen park Longleat. Niet veel specialer dan andere themaparken op het eerste zicht, ware het niet dat het grootste doolhof van de UK zich daar bevindt. Je moet het toegeven, doolhoven zijn cool! Smalle met groene hagen omringde weggetjes die door elkaar kronkelen, talloze geheimen verschuilend van de buitenwereld. Iedereen krijgt een beetje de kriebels als hij een reuzendoolhof vanuit de lucht aanschouwt en zelfs dan nog geen uitweg ziet. Geen luchtshot voor ons. Dat is niet voldoende. “Biggest maze in the UK. Now get lost!”, staat te lezen op het bord dat naast de ingang van het doolhof staat.

No escape!
No escape!

De gemiddelde bezoeker doet er 25 minuten over, sommigen tot 45 minuten en anderen bereiken het midden nooit. Of we het echt moeten geloven weten we niet, maar wij bereikten het middenpunt in zo’n zeven minuten. Gewoon een goed orientatiegevoel of simpelweg dumb sheer luck. We weten het niet. Maar als we vanaf het midden nog wat verder willen ronddwalen wordt ons duidelijk dat het nu ook niet zo’n simpel doolhof is.. Gelukkig is het wegennetwerk hier in Zuid-Engeland heel wat duidelijker. Als onze gpsbereik het soms eens begeeft redden we het nog steeds om onze bestemming te bereiken. Gewoon goed orientatiegevoel of toch maar sheer dumb luck? You tell me.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s