Wennen aan alles wat Engels is.. (Dag 3)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Durdle Door

De constante beweging van de zee gevolgd door het ratelende geluid van kleine keitjes die over elkaar schuiven is het enige dat we horen. De zee overspoelt telkens de steentjes om ze nadien zo ver mogelijk de zee in te sleuren. We bevinden ons aan de Jurassic Coast, een beschermde kustlijn die loopt van East Devon naar Dorset. Het deel van de zuidkust is Engeland’s eerste natuurlijke gebied op de werelderfgoedlijst. Wat Jurassic Coast zo uniek maakt is dat het een unieke kijk geeft op de geschiedenis van de aarde tot 185 miljoen jaar geleden. De verschillen lagen van de kliffen lijken als een wandeling doorheen de tijd. We bevinden ons nabij Lulworth waar de Durdle Door menig toerist naar zich toe trekt. Durdle Door is een natuurlijke brug in het water en het symbool voor de Jurassic Coast. Met de opspattingen van het blauwe zeewater tegen de rotsachtige boog vormt het een surrealistisch decor voor veel amateurfotografen.

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s