Een nacht in ‘Britain’s most haunted castle’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We staan op bij één van de meest verschrikkelijk uitziende campings waar we al verbleven zijn tijdens onze reis. Totaal verlaten staancaravans die al tientallen jaren leeg lijken te staan, autowrakken overal en een konijnenplaag die de campingeigenaars lijkt te irriteren. En bovenal: het lijkt alsof we op dit moment de enige klanten zijn op het domein. Hoe eng het er allemaal uitziet, er staat ons vanavond een veel spannendere nacht te wachten. Volgende nacht verblijven we immers in Chillingham Castle, een kasteel dat de naam heeft gekregen van ‘most haunted castle in Britain’.

Chillingham Castle. Berucht onder de ghost hunters omwille van zijn talrijke geesten als de Blue Boy, Lady Berkeley en veel anderen. Als we recensies op het internet mogen geloven dan krijgen de meeste klanten die een nacht spenderen wel op één of andere manier te maken met paranormale activiteit. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Het kasteel is al meermaals te zien geweest in televisieprogramma’s zoals ‘Most frightened’ en ‘Scariest places on Earth’. Nog niet helemaal overtuigd van het bestaan van geesten na onze ghost hunt in Liverpool zat er dan ook niets anders op dan een nacht door te brengen in het kasteel. We verblijven in de Grey Room, een kamer waar er al meerdere keren orbs zijn gespot en waar ’s nachts vaak geklop op de deuren te horen is.

Onder de indruk van de grootte van de kamer (zeg maar appartement) dat we hebben geboekt

OLYMPUS DIGITAL CAMERAvoor een nacht, nemen we enkele foto’s van het interieur. Linsay begint te schaterlachen. “Hah, ik denk dat we al meteen iets hebben.” Ik sta recht uit de zetel en loop naar de camera die ze in de kamer heeft gezet, gericht op de plaats waar ik net zat. Op het schermpje van haar fototoestel is duidelijk een witte ‘vlek’ te spotten net boven mijn hoofd. “Zie jij daar ook een gezicht in?”, fluister ik haar toe. Ze zoomt in op de witte vlek en haar blik verstart. “Dat had ik nog niet eens gezien.”, vertelt ze. Bij de volgende foto’s die ze neemt blijft de schim hangen. Ze wrijft nog even haar lens af om echt zeker te zijn, maar bij de volgende foto’s blijkt de witte gedaante verdwenen. Vals alarm?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEens de zon is ondergegaan en de duisternis valt over het elfde-eeuws kasteel verandert de atmosfeer binnen de muren. Vastbesloten om iets aan paranormale activiteit op te vangen zetten we ons aan een klein tafeltje in de Grey Room en beginnen we een call out. In tegenstelling tot onze ghost hunt in Liverpool halen we echter niets van resultaat. Zelfs met een ouijabord (dat ligt blijkbaar standaard in de kamer) blijft het glas onaangeroerd. Hopend op enkele orbs in onze OLYMPUS DIGITAL CAMERAkamer dimmen we alle lichten. Niets te zien. Met een titel als ‘most haunted’ hadden we op meer gehoopt. Zeker na de vele reviews te hebben gelezen in het gastenboek die op de tafel lag. “Orbs, voetstappen in de gang, fluisterende stemmen of het gevoel van een nabije aanwezigheid.” Niets wat we zelf mogen meemaken blijkbaar.

We besluiten het op ons af te laten komen en kruipen in onze ‘four poster’ bed, een slaapplaats waar vaak bizarre dingen gebeuren. Uitgeteld vallen we gauw in slaap. Iets wat heel vlot lukt gezien de volledige stilte in het kasteel sinds omstreeks vijf uur het laatste personeelslid naar huis vertrok en ons achterliet. De wekker geeft iets na één uur aan als we bruusk worden gewekt door een hels kabaal. Krakende geluiden, iets wat lijkt op open en dicht slaande deuren.. Het lawaai gaat de hele nacht door, al laten we er onze slaap niet voor. Amper een uur later gaat mijn gsm af. Tot tweemaal toe. Heel bizar als je weet dat er op het

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhele kasteeldomein geen gsm-ontvangst is. Maar meer dan dichtslaande deuren krijgen we niet te horen. We blijven dan ook wat op onze honger zitten, want rationeel als we zijn geven we als verklaring de wind. Als we er de volgende ochtend bij stilstaan, vinden we onze ervaring toch vreemder dan aanvankelijk gedacht. De hele avond was er absolute stilte in en rond het kasteel. Pas ’s nachts begonnen de vele geluiden en dichtslaande deuren. En als het ochtend werd en iedereen terug op het kasteel toekomt, is het opnieuw volledig stil? Misschien dan toch..?

Advertenties

3 gedachten over “Een nacht in ‘Britain’s most haunted castle’”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s