De trein die het leven even doet stilstaan (Dag 20)

Jacobite
Jacobite

Zo’n achttien dagen heb ik moeten mijn mond houden over Harry Potter, nadat ik mijn zin had gekregen met een bezoek aan de Harry Potter studios in Londen. Vandaag kon ik nog even nostalgisch terugkeren naar de films waar ik zelf werd ondergedompeld in de toverdranken en spreuken. We namen dan ook de Jacobite stoomtrein naar Mallaig, een treinreis die niet alleen als één van de mooiste treinreizen ter wereld geldt, maar ook wereldberoemd is geworden nadat een stukje van de rit werd gebruikt als decor voor de Harry Potter films.

Gisteren trokken we nog als trainspotters erop uit om de trein te aanschouwen en goed op beeld vast te zetten, maar nu hadden we ons ticket stevig vast om als passagier te genieten van de Highlands waar hij doorreist. Een witte rookpluim verraadde meteen vanaf welk perron onze trein vertrok. Onze plaatsen bevonden zich in wagon E, al wurmden we ons eerst door de massa op het perron richting de oude zwarte locomotief. Terwijl de machinist de kolen inschept nemen toeristen plaats in of voor de locomotief om hun moment met de laatste stoomtrein van de UK vast te leggen op foto.

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s