Inverness – Edinburgh: de laatste etappe (Dag 29)

Ons verhaal eindigde bij het einde van onze kanotocht. Na 90 kilometer gepeddeld te hebben in een kano de voorbije vijf

Doedelzak
Doedelzak

dagen over onder andere Loch Ness waren we aangekomen in Inverness, de hoofdstad van de Schotse Highlands. We slaakten toch een zucht van opluchting als we onze kano inleverden, want het fysiek zware gedeelte van de reis zit er nu op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa 28 dagen vol avontuur zien we het einde toch al wat naderen. Wijzelf hebben ondertussen al wat teruggeblikt op de reis en kijken dan ook tevreden terug op onze succesvolle avonturen (afgezien van hier en daar wat slecht weer). Met nog twee korte stedenbezoeken te gaan loopt de blog ook op zijn einde. We verklappen alvast dat we nog heel wat ambitieuze projecten hebben eens we weer thuis zijn, maar daarover volgt later meer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inverness mag dan de hoofdstad zijn van de Highlands, veel aparte bezienswaardigheden heeft het niet. Eén iets stond echter wel op onze lijst, en vooral op die van Linsay dan: wildlife spotten. Inverness zou een ideale locatie zijn voor het zien van dolfijnen. We planden dan ook een boottocht op de rivier Ness die in de zee uitmondt. Met veel verwachting begonnen we op onze nogal wild schommelende boottrip. Zeeziek werden we niet, misschien dankzij onze acclimatisatie op de lochs de voorbije dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStressy speurden we de wilde golven af, de koude noordelijke stevige zeebries trotserend. Maar geen dolfijn te bespeuren. De wit schuimende golven zorgden ervoor dat we moeilijk de sprongen van dolfijnen konden opmerken, maar hoe hard we ook zochten, onze teleurstelling werd enkel maar groter. Na een uur en twintig minuten keerden we zonder ook maar één wildlife sighting terug naar de haven. Het werd onze eerste echte teleurstelling tijdens de reis.

Een warme maaltijd in een lokale pub krikte ons moreel terug wat op. ’s Anderdaags trokken we met de langeafstandstrein naar onze laatste bestemming: Edinburgh. Iedere Schot die ons pad doorkruiste de

Victorian market
Victorian market

laatste twee weken is vol lof over hun hoofdstad. Charmante sfeer, boordevol geschiedenis,… Overmoedige Schotse trots of terecht? Dat laten we jullie morgen in onze laatste blogpost weten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s