Hoe bespaar je tijdens het reizen?

Reizen kost erg veel geld, toch? Er wordt vaak beweerd dat mensen die vaak reizen van rijke afkomst zijn, een goedbetaalde job hebben of de loterij hebben gewonnen. In mijn situatie is geen van de drie het geval. Ik heb geen rijke familie, ik heb een relatief goed betaalde job stopgezet om een job te kunnen doen die ik graag doe en ik moet nog altijd mijn allereerste lottoformulier invullen. Hoe dat ik voldoende geld spaar om op reis te kunnen gaan heb ik al verteld in ‘Hoe spaar je geld voor je volgende reis?’ Echter, hiermee komen we nu ook niet aan een immens reisbudget. We besparen dan ook heel wat geld door de manier waarop we reizen.

Gebruik Airbnb

Tijdens het reizen zijn accommodaties een erg grote kost in je reisbudget. Zelf spenderen we heel wat tijd in de outdoors, maar voor onze reis in Myanmar, Belize en de UK hadden we toch heel wat overnachtingsplaatsen nodig. Hotels kunnen al snel erg duren zijn en vinden we nogal onpersoonlijk. Waar het mogelijk is, kiezen we er dan ook voor om een kamer via Airbnb te boeken. Deze zijn vaak een stuk goedkoper en je leert er meteen locals mee kennen.

Probeer Airbnb uit met een korting van 35€ 

Kook zelf in plaats van restaurants

Wie op hotel zit tijdens het reizen heeft vaak een gratis ontbijt inbegrepen in de prijs. Maar waar ga je lunchen en dineren? Je hebt geen keuken ter beschikking dus is je enige optie op restaurant gaan. We moeten je niet vertellen dat een flink stuk van je budget hieraan opgaat. Wie liever leuke activiteiten plant met dat geld (ballonvaren in Myanmar, een duikcursus in Belize of een ghosthunting sessie in Engeland), zal veel geld uitsparen door te kiezen voor Airbnb waar je een keuken ter beschikking hebt, of door zoals Linsay en ikzelf te verblijven in de wilde natuur waar je makkelijk een eigen potje kunt koken.

Plan alles zelf

Een reis boeken bij een organisatie kost geld. Tenslotte moeten ze er genoeg aan verdienen om zelf te leven. Je bespaart dan ook heel wat geld door alles zelf te plannen. Zelf vind ik het een grote uitdaging om avontuurlijke reizen volledig zelf uit te stippelen, én we besparen er nog eens op ook. Waarom een kanoreis boeken als je zelf een kano ter plaatse kan huren. Ik weet al wat je denkt. ‘Maar hoe dan?’ Het grootste probleem bij reizigers is dat ze niet weten hoe ze iets zelf moeten plannen. Toegegeven, niet iedereen zal op zelfstandige basis een kajakexpeditie opzetten in Spitsbergen of vijf dagen lang gaan kanovaren op de Schotse lochs zonder gids. Je weet immers niet hoe! Daarom heb ik zelf avontuurlijke e-guides geschreven die je helpen om jouw volgende avontuur te plannen. Ben je nog niet overtuigd, dan kan je binnenkort ook samen met ons op pad om alle kneepjes van het avontuurlijk reizen onder de knie te krijgen.

Bekijk hier ons aanbod aan e-guides

Ga op avontuur met de tent

Reizen naar Zweden of Noorwegen is erg duur. Dat heb je wellicht al wel eens vaker gehoord? Voor de doorsnee toerist zal dat ongetwijfeld waar zijn, maar voor Linsay en ikzelf is behoort Scandinavie tot de goedkoopste bestemmingen om naar toe te reizen. Waarom? Wel, de Scandinavische landen zijn erg gekend omwille van hun Allemansrätten of het allemansrecht. Dit is het recht voor ieder individu om te genieten van de natuur en wat deze biedt. De enige plicht is er goed zorg voor te dragen. Dit recht laat bijvoorbeeld toe om te wildkamperen tijdens je tochten in de natuur. Niet alleen is er niets zaliger dan ‘s avonds genieten aan het kampvuur van een zelfgemaakte barbecue om vervolgens in je slaapzak te kruipen, maar het is nog eens zo goed als gratis ook.

Reis traag

Hoe meer afstanden je aflegt tijdens het reizen, hoe duurder het wordt. Wie langer reist, kan ervoor kiezen om traag te reizen. Zo beperk je het dagelijks reisbudget tot een minimum. Zo zijn we zelf van plan om met een Volkswagen minibus voor een langere periode op reis te trekken. Niet alleen zullen we ons een digital nomad levensstijl aanmeten waarbij we geld verdienen onderweg, maar we zullen ook traag reizen om onze kosten te beperken.

Welke manieren passen jullie toe om geld te besparen tijdens het reizen? 

 

 

 

2 Comments on “Hoe bespaar je tijdens het reizen?

  1. Pingback: Hoe spaar je geld voor je volgende reis? | An Adventurers Journal

  2. Pingback: Hoe verdien je geld tijdens het reizen? | An Adventurers Journal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: