What I am about to do in Jordan

Nu we nog eventjes in de sfeer van Pasen zijn, zal ik maar een flauwe vergelijking maken met het christendom. Dus hier komt ze. Mozes dwaalde 40 jaar lang rond in de woestijn vooraleer hij het Beloofde Land bereikte. Ik hoop er toch op om er na zo’n 40 dagen uit te geraken. 

Maar nu even serieus. In totaal spendeer ik 39 dagen in Jordanië. Dat is toch iets meer dan de gemiddelde toerist die Petra bezoekt, Wadi Rum bezichtigt, dobbert in de Dode Zee of gaat snorkelen in de Rode Zee. Dus waarmee zal ik mijn dagen gaan vullen?

Now we are still a little bit in the Easter period, I won’t hesitate to make a lame comparison with Christianity. So here it comes. Moses wandered about 40 years in the desert before he reached the Promised Land. I hope to get out of it in about 40 days. 

But let’s talk serious, shall we. I will be spending 39 days in Jordan. That is a little above the average time spent by tourists visiting Petra, Wadi Rum, floating the Dead Sea or snorkeling the Red Sea. So how am I going to fill up my days? 

After this…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nadat we in februari nog onze kennismaking maakten met de jungle van Belize en vorig jaar in het poolgebied van Spitsbergen, wou ik dit jaar nog een nieuwe omgeving aan mijn lijstje toevoegen: de woestijn. Mijn oog viel op de Hayduke trail in Utah, maar een gebrek aan tijd om alles voor te bereiden, bracht me bij een andere optie: de Jordan trail.

After having spent some time last February in the Jungle of Belize and the polar regions of Spitsbergen last year, I wanted to add a new environment to my list: the desert. I had my eye on the Hayduke trail in Utah, but a lack of time to prepare myself for the adventure, I chose for an alternative: the Jordan Trail. 

and this

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat is de Jordan Trail?

De Jordan Trail is een langeafstandstocht van zo’n 650 kilometer die van Um Qais in het noorden tot Aqaba in het zuiden, doorheen heel Jordanië loopt. Onderweg geniet je van diverse landschappen zoals de beboste heuvels in het noorden, de ruige rivierdalen, kliffen, het wereldwonder Petra en het woeste berg-en zandlandschap van Wadi Rum, helemaal tot aan de oevers van de Rode Zee.

Kortom, een nieuwe grote uitdaging. En heb ik al verteld dat ik dit helemaal solo aanpak?

What is the Jordan Trail? 

The Jordan Trail is a long distance trail covering some 650 kilometers from Um Qais in the North to Aqaba in the South, all the way through Jordan. Along the way you get to enjoy diverse landscapes such as the rolling wooded hills of the north, the rugged wadis and cliffs overlooking the Jordan Rift Valley, the rose rock of Petra, the dramatic sands and towering mountains in Wadi Rum, to the crystal waters of the Red Sea.

Briefly, a new big challenge. And did I already mentioned that I will be doing this solo? 

It’s time for a new adventure!

wadi-rum-2388165_640

 

Het volledige avontuur kan je volgen via:

Facebook en Instagram (dagelijks)

DagboekvaneenAvonturier.com (1 reisverhaal per week ; telkens op zondag om 20u)

KRIJG DE VERHALEN IN JE MAILBOX —>

You can follow the adventure on: 

Facebook en Instagram (daily)

anadventurersjournal.com (1 travel story /week ; posted on Sunday at 8pm)

SUBSCRIBE —>

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: