It’s time for the Matterhorn

Begin december postte ik op deze blog een post over mijn ambitie om de Matterhorn solo te beklimmen. Het doel was om dit te doen in de week tussen kerst en nieuwjaar. In Carcassonne, Frankrijk veranderde mijn plan echter en keerde ik terug naar België met mijn Volkswagen busje.

Ik hoopte hiermee mijn leven terug op orde te krijgen en mijn relatie te herstellen. Het ene lukte, het andere niet.

Mentaal en fysiek afzien

Ik zou liegen als ik zou beweren dat dit laatste niets te maken heeft met de reden waarom ik nu wel plots terug richting de Matterhorn trek. De laatste maanden zijn mentaal vrij zwaar geweest – nog – en dus heb ik dringend nood aan iets wat me fysiek tot het uiterste zal doen gaan.

Een paar dagen geleden checkte ik dus het weerbericht voor de omgeving van de Matterhorn, en wat blijkt? Ideale omstandigheden!

matterhorn weather

Komende dagen

Morgen trek ik met de bus naar Zwitserland om er donderdagochtend te beginnen aan de beklimming van de Matterhorn. Gezien de nog winterse omstandigheden op de berg zelf, plan ik om pas zaterdag de top te bereiken.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: