Mijmeren over Avontuur

Week acht in quarantaine. Lastig voor een avonturier als ikzelf die niets liever doet dan ongerepte gebieden doorkruisen en wat uitdaging zoekt. De drang om binnenkort weer op pad te gaan is dan ook exponentieel aan het groeien. En ik vermoed dat dit niet enkel bij mij het geval is. De laatste weken ben ik dan ook wat aan het plannen geweest van enkele erg leuke avonturen in binnen- en buitenland. Ik kan alvast verklappen dat ik hiervoor een nieuw outdoorgadget aan mijn assortiment heb toegevoegd. Eentje die al heel erg lang op mijn lijstje stond en me straks zal helpen de beperkingen in sommige situaties helemaal weg te werken. Welke dat is verklap ik nog even niet – maar raden mag altijd – want voor ik je over mijn plannen vertel, blik ik graag even terug op de leukste avonturen die ik al heb beleefd.

 De beklimming van de Mont Blanc

Mijn week klimcursus in de Alpen met Ruben is er eentje geweest om nooit meer te vergeten. Ondertussen al bijna 7 jaar geleden, maar bij de vele grappige anekdotes komt nog steeds een even grote glimlach op het gezicht. De Mont Blanc beklimmen was altijd een verre droom geweest, maar ons succes op de Kilimanjaro enkele maanden voordien, overtuigde ons om ons te wagen aan deze gekke uitdaging. En maar best ook!

Lees het volledige verhaal hier. 

De Walkers Haute Route

Een jaar later keerde ik terug naar Chamonix. Deze keer om de Walkers Haute Route te wandelen. Een tocht van de Mont Blanc tot aan de Matterhorn. Tot op vandaag nog steeds de mooiste trekking die ik heb gemaakt. En uiteraard zou het aanschouwen van de Matterhorn later nog een grote rol spelen in mijn leven.

Lees het volledige verhaal hier.

DSC01665

De Great Glen Canoe Trail

´Kunnen jullie kanovaren?´ We hadden geen zin om een gids mee te krijgen tijdens ons vijfdaagse kanoavontuur, dus logen we maar even. Het gevolg? Zigzaggend van de ene oever naar de andere verdwenen we uit het zicht van de kanoverhuurder. Hij zal ons gebrek aan ervaring wel hebben opgemerkt, maar vijf dagen later mogen we ons wel fier op de borst kloppen dat we Loch Ness op eigen kracht hebben afgepeddeld. De ervaring zou ons zo bijblijven dat kajakken en kanovaren nog erg vaak in onze avonturen zou terugkeren.

Lees het volledige verhaal hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peddelen op ‘open water’

Roadtrippen met de Volkswagen bus

In de vorige drie avonturen heb ik het steeds over het moment waarop ik ben begonnen met respectievelijk hiken, bergbeklimmen en peddelen. Maar ook tijdens onze reis naar Ierland was er nog een ´eerste keer´. Met een pas gekochte VW bus trekken we naar Ierland om er te wandelen, kajakken en vooral genieten!

Lees hier het volledige verhaal.

Volkswagen Ierland

Kanotrekkings in Zweden

Het avontuur op de Schotse lochs smaakte naar meer, en na een combi-avontuur trekking/ kanovaren in de Finse wildernis, waar we met andere uitdagingen kampten zou kanovaren een steeds grote rol gaan spelen in mijn leven. Zo had ik het geluk om meermaals kanotrekkings te gaan begeleiden in Zweden. Back to basics, maar met de tofste mensen!

Lees hier het volledige verhaal.

img-20180818-wa00071966906598.jpg

Klimmen op de Monte Rosa

Alpinisme is altijd het avontuur geweest waar mijn hart het meest bij lag. En hoewel die passie me heeft gebracht op de allerhoogste toppen, is het klimavontuur in de Zwitserse Alpen me misschien wel het meest bijgebleven. De Breithorn werd mijn eerste zelfstandige beklimming en de indrukwekkende panorama´s tijdens een dagje klimmen op de Monte Rosa zijn onvergetelijk. En zeggen dat ik ´s avonds dan nog maar nipt ben ontsnapt aan de grootste uitdaging: pasta klaarmaken voor onze Italiaanse gids tijdens een gezellige avond waarop zelfs een berggids nog wat kan bijleren van knopen!

Lees hier het volledige verhaal.

DSCF3861

De ondergrondse wereld verkennen

Op avontuur trekken staat gelijk met uit je comfortzone treden. Tijdens een reis Belize deden we dat meermaals. Zo gingen we op survivalcursus in de jungle, maar misschien nog leuker was de onze ondergrondse ontdekkingstocht waarbij we meer dan vijf uur aan speleologie deden. Hier ontdekte ik een nieuwe passie waar ik zeker nog meer wil mee doen.

Lees hier het volledige verhaal. 

Tussen drugsbendes in de jungle van Guatemala

Mijn reis in Centraal-Amerika zat bomvol avontuur. Van het surfen op actieve vulkanen tot het verkennen van Mayaruines diep in de jungle. Het leukste avontuur was wellicht die in Laguna del Tigre NP in Guatemala, een nationaal park dat eigenlijk nooit wordt bezocht omdat het zo afgelegen is. Wat het avontuur zo tof maakt is dat alles onvoorbereid werd beslist en dat draaide uit op een topervaring. Dat we later ontdekten dat we in de buurt waren geweest van drugsbendes maakte het nog spannender.

Lees hier het volledige verhaal.

received_1301457380039975

Urban Exploring op de Noordpool

Tijdens mijn avonturen heb ik het geluk gehad om in de bergen te vertoeven, woestijnen en jungles te doorkruisen en zo nu en dan eens in het water te belanden. Maar mijn favoriete terrein blijft ongetwijfeld het hoge Noorden. Spitsbergen is tot op vandaag hét avontuur geweest. Tien dagen verdwijnen in het wild waar je enkel in contact komt met rendieren, poolvossen, walvissen en… ijsberen. Hoewel de ontmoeting met de ijsbeer uniek was, mag de urban exploring om middernacht in Pyramiden zeker tot de hoogtepunten worden gerekend. Al was het maar omdat we een ijsbeer moesten ontlopen.

Lees hier het volledige verhaal.

20170807_200232

Hoe meer ik erbij stilsta, hoe meer ik moet toegeven dat het niet gemakkelijk is om de beste avonturen uit te kiezen. Maar dat is een goed teken toch? Wat nog leuker is, is dat ik alvast kan stellen dat het beste nog moet komen. Maar daar lees je de volgende keer meer over 😉

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: