Mijn top 10 reisbestemmingen

Ik kan niet met zekerheid zeggen of de volgorde klopt maar dit zijn mijn tien avontuurlijke reisbestemmingen die ik als een must beschouw:

1. Alaska

Bergen, wild water, beren en ongerepte wildernis. Wat heb je nog meer nodig als ultieme avontuurlijke bestemming? Mijn ultieme avontuur bestaat er dan ook uit om ooit in deze Amerikaanse staat deel te nemen aan een team adventure race waarin oriëntatie, bergbeklimmen, peddelen en gletsjers oversteken maar enkele van de disciplines zijn.

Verder staat ook Denali op mijn lijstje.

2. Antarctica

Als we van ongerepte natuur spreken, dan is er geen enkel gebied dat hieraan kan tippen. Het ‘zevende’ continent. Topavonturen hier zijn voor mij het skiën van de laatste breedtegraad en de beklimming van zijn hoogste berg: Vinson Massif.

3. Himalaya

Als bergliefhebber kan dit helemaal niet ontbreken. Het hoogste gebergte ter wereld. Hier spreekt Nepal me het meest aan met een beklimming van Mount Everest als, letterlijk en figuurlijk, topper.

4. Scandinavie

Een doortocht door de volledige regio. Van Kopenhagen tot Noordkaap. En dat voor een groot stuk op eigen kracht: hiken, bergbeklimmen, peddelen…al mag een scenische treinreis hier ook wel deel van uitmaken.

5. Patagonia

Het zuidelijkste punt van de Amerikaanse continenten en onbetwistbaar één van de hoogtepunten ervan. Met zijn enorme gletsjers, ruwe natuur en bergformaties staat een hike in Torres del Paine en een gletsjerhike hier onder andere op mijn lijstje.

6. Yukon

Wie naar Canada reist bezoekt vaak zijn grootste steden en als het nog even kan de Rocky Mountains. Hoewel deze me ook aanspreken ontbreekt voor mij het gebied ten noorden van de toeristische regio. Op een echte survivalmanier doorheen de Yukon trekken zoals de natives indertijd mag niet ontbreken. Al was het maar om ijsberen te spotten.

7. Spitsbergen

Vergeet Noordkaap als noordelijkste punt. De Svalbard eilandengroep met Spitsbergen als grootste eiland ligt nog een pak noordelijker en wordt beschouwd als de Noordpool met zijn ligging op 78 graden noorderbreedte. Hier geen noorderlicht of geen ijsberen spotten is praktisch onmogelijk.

8. Kamchatka

Een schiereiland in het verre oosten van Rusland, bekend (vooral) voor, jawel vulkanen. Een actieve vulkaan aanschouwen is weinig mensen gegeven. In Kamchatka vind je dan ook nog de meest actieve lava spuwende bergen.

9. Lapland

Een hondensledetocht, het noorderlicht, een overnachting in een ijshotel. Voor veel kan je terecht in de noordelijkste regionen van Scandinavië.

10. Groenland

Een immens groot land en toch weinig tot geen toerisme. Veel heeft te maken met het feit dat het grootste deel is bedekt met ijs en gletsjers. Hierdoor is het ook het dunbevolkste land ter wereld. Mijn topavontuur daar? Het lopen van de Polar Circle marathon op de ijskap.

2 Comments on “Mijn top 10 reisbestemmingen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: