Gran Paradiso & Mont Blanc

Chamonix
Chamonix

De succesvolle beklimming van de Kilimanjaro in Afrika smaakte naar meer. Terwijl we afdaalden naar Moshi speelden allerlei ideeën door ons hoofd. Waarom niet nog een paar van de Seven Summits trachten te beklimmen? De combinatie van het avontuur en de verschillende cultuur op ieder continent sprak onze verbeelding aan. Ongetwijfeld zou de Elbrus in Rusland onze volgende doelstelling zijn. Al hadden we eerst wat ervaring in het alpinisme nodig…

Na wat zoeken op het internet hadden we de ideale week in de Alpen gevonden die ons een pak ervaring zou bijgeven. Een beklimming van de Gran Paradiso en de Mont Blanc waarbij we de nodige vaardigheden zoals het gebruik van crampons en ice axe worden aangeleerd. De hoogste berg van Italië en van de Alpen in een week beklimmen? Het leek ons ideaal. Beide 4000’ers worden gezien als niet al te moeilijk op technisch vlak. Met een goede begeleiding zouden beide bergen niet alleen mooi op ons palmares staan maar ook ons voorbereiden op de hoogste berg van Europa: de Elbrus.

In juni 2013, amper drie maanden na mijn marathonmaand P1010636spendeerde ik een maand in de Franse Alpen. Een poging om de Walkers Haute Route solo af te leggen werd door de moeilijke sneeuwcondities afgelast. De laatste week werd echter het hoogtepunt: samen met mijn klimpartner Ruben bereikte ik succesvol de top van de Gran Paradiso en de Mont Blanc!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Avonturier, wereldreiziger, schrijver

%d bloggers liken dit: