Walkers Haute Route

Chamonix naar Zermatt. Of hiken van de Mont Blanc tot de Matterhorn, twee van de beroemdste pieken in een gebergte waar Frankrijk, Zwitserland en Italie samenkomen: De Alpen.

De hike staat bekend als de mooiste van Europa. Na een mislukte poging in juni 2013, trok ik een jaar later samen met Tijs en mijn vriendin Linsay opnieuw naar de Alpen om La Haute Route volledig uit te wandelen. Augustus staat gekend als de beste periode en dat bleek achteraf de waarheid. Veertien dagen wandelen langs de hoogste bergen van de Alpen met schitterende panorama’s gecombineerd met grappige anekdotes. Wildkamperen in de Alpen, een erg regenachtige dag waar alles letterlijk in het water valt en als afsluiter de spannende Europaweg naar Zermatt!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

2 gedachten over “Walkers Haute Route”

  1. Dag Jan,

    De eerste keer was begin juni afgereisd naar Chamonix om de tocht te starten maar er lag nog heel wat sneeuw op dat moment (al vanaf 1900m). En gezien het niet zo’n eenvoudige tocht is, werd het me afgeraden deze te starten.

    Een betere periode is juli of zelfs augustus. Het was niet eens druk overigens. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Avonturier, wereldreiziger, schrijver

%d bloggers liken dit: