Zo maak je een citytrip naar Londen avontuurlijk!

1. Beklim de skyline

Is er een betere manier om Londen te verkennen dan vanaf het dak van zijn skyline? Wie zich erg

O2 Climb

O2 Climb

avontuurlijk voelt kan terecht in de O2 Arena. Dit multifunctioneel gebouw bevat restaurants, bars, een bowling en zelfs een cinema. Voor wie dit allemaal een beetje te gewoon is, is er ook de O2 climb, een beklimming van de arena zelf. Met een hoogte van 52 meter ben je best geen persoon die al bang is als hij op een ladder staat, want de arena beklimmen doe je via het dak zelf!

Als dit nét iets te hoog gegrepen is voor je, is het beklimmen van de 310 meter hoge Shard misschien beter voor je. Wees gerust, hiervoor kan je gerust de lift nemen.

2. Abseilen vanaf ArcelorMittal orbit

Abseilen vanaf ArcelorMittal Orbit

Abseilen vanaf ArcelorMittal Orbit

Als klimmen je ding niet is, dan is abseilen dat misschien wel! De uitzichttoren gelegen in het Olympisch park in Stratford lijkt wat op een spectaculaire rollercoaster. De realiteit is echter nog een pak indrukwekkender! De herinnering aan de Olympische Spelen van Londen in 2012 is 114 meter hoog en is hiermee één van de hoogste gebouwen van Londen. Naast het gewone bezoekersplatform is er ook de mogelijkheid om van de toren te rappellen.

3. Gooi je (metro)kaart weg

Londen is een moeilijk in te navigeren stad als je geen kaart hebt. Niet alleen via de straten, maar ook met de underground. Maar lijkt je verplaatsen doorheen de  Engelse hoofdstad met een kaart je wat te saai? Waarom laat je je kaart of metroplannetje niet thuis en dool je niet op goed geluk door de stad? Met de tientallen bezienswaardigheden waar de stad over beschikt kom je sowieso wel enkele van de hoogtepunten van de stad tegen. Maar voor de zekerheid misschien toch het adres of metrostation nabij je hotel onthouden?

4. Met een speedboot over de Thames

De Big Ben, St Paul’s, Tower of London, Tower Bridge,… als je deze monumenten op de kaart ziet, dan valt je waarschijnlijk op dat deze allemaal langs de rivier Thames liggen. Waarom deze niet allemaal bezichtigen met behulp van een speedboot? En nee, dat hoef je niet enkel te doen als je weinig tijd hebt!

5. Kajak ‘s nachts onder de Tower Bridge

Geen schande als je dit avontuur nog niet kende. Zelf noemen ze zichzelf ‘secret adventures in

Kajakken 's nachts in Londen

Kajakken ‘s nachts in Londen

wild places’, dus echt abnormaal is het niet als je nog niet wist dat je een nachtelijke kajaktocht kon maken op de Thames. Al altijd willen weten hoe het voelt om onder de wereldberoemde Tower Bridge te peddelen? Dan is deze tocht misschien net wat je zoekt. Al dat peddelen kan voor een groot hongergevoel zorgen maar dat los je op als je gaat dineren in een pub waar je via een brandtrap naar binnen moet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: