Leuke gadgets voor je outdoor avonturen

Hiking

Een vakantie in de outdoors is zowat het leukste wat er is. Back to Basic. Of toch niet? Met zo veel verschillende leuke gadgets heb je tegenwoordig bijna evenveel luxe als thuis. In deze lijst willen we dan ook een samenvatting maken van de leukste – en handigste – gadgets die er beschikbaar zijn.

LifeStraw Go 2-stage filtration

Het belangrijkste wat je nodig hebt in de outdoors is drinkbaar water. Maar wat als je er geen kan vinden? De LifeStraw Go 2-Stage filtration zorgt met zijn filtersysteem dat alle waterbronnen drinkbaar worden. Hiermee kan je eenvoudig uit iedere rivier, sloot of zelfs plas water drinken. De LifeStraw heeft een levensduur van 1000 liter. Als je dan nog dorst hebt, dan kan je gewoon een nieuwe filter kopen.

Afbeeldingsresultaat voor lifestraw go 2 set

Eagle Creek Compression Cubes

Als je je rugzak inpakt, dan stop je best nog eens je kleren en spullen in een plastic zak om het waterdicht te maken. Of… je schaft je enkele milieuvriendelijke en waterafstotende compressie cubes aan van het merk Eagle Creek die ervoor zorgen dat alles erg compact wordt verpakt. Erg handig om een overzicht te houden in je rugzak. Wij gebruiken niets anders meer!

De Eagle Creek Compression Cubes heb je in drie verschillende formaten: Cube (10L), Half Cube (5L) en Quarter Cube (1L)

Eagle Creek Pack-It Specter™ Compression Cube - Handtasorganizers- Brilliant blue

Vuurstarter

s’Avonds gezellig bij het kampvuur zitten en spannende verhalen vertellen over wat je allemaal hebt meegemaakt die dag. Misschien wel het allerleukste van een vakantie in de outdoors. Maar je moet wel eerst een vuur kunnen maken natuurlijk. Met deze vuurstarter / magnesium stick kan je altijd een kampvuur maken en zal een lege aansteker of natte lucifers geen roet in het eten gooien.

Vuurstarter / Vonkenmaker Survival - Firestarter Magnesium Stick / Staaf  - 2 stuks

Paracord armband met 19 functies

Deze paracord armband heeft alles in one voor al je outdoorervaringen. Het heeft onder andere een mes, een schroevendraaier, een zaag, een blikopener, fluitje, kompas, paracord, enz.. Met deze armband rond je arm vergeet je niets meer.

Paracord armband met 19 functies!

Kompas

Als er iets is wat je niet kan missen tijdens je outdooravontuur, is het wel een kompas. Met een stevig omhulsel mag het duidelijk zijn dat dit een uiterst kwaliteitsvol en betrouwbaar kompas is voor al je navigatie. Zelf heb ik hem al een tijdje standaard in mijn rugzak zitten.

K&R Tramp - Touringkompas

Oplaadbare zaklamp

Wanneer je bezig bent met een trektocht en je ‘s nachts in een tent of hut slaapt, dan kan je wel al eens licht nodig hebben ‘s nachts. Met deze oplaadbare zaklamp heb je niet alleen een lichtgewicht zaklamp (73g), maar deze is ook nog eens oplaadbaar via usb. Hierdoor kan je hem dus altijd bijladen tijdens het reizen met behulp van een solar charger. Lichtsterkste is 450 lumen, wat neerkomt op zo’n 100 à 200m.

Oplaadbare USB LED Zaklamp - Herlaadbare Flashlight - Oplaadbaar

Zwitser zakmes

Geen gadget is zo handig als een echt Zwitsers zakmes. Dit houten Zwitserse zakmes heeft maar liefst 29 functies en past uitstekend bij al je outdooravonturen. Niet alleen beschik je over een groot mes, maar je hebt ook een schroevendraaier, combitang, loep, blikopener, flesopener, enz. En dat allemaal gemaakt met Zwitserse precisie en vakkundigheid.

Victorinox SwissChamp Wood Zakmes - 29 functies - hout

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: