2015: Wat staat op de lijst?

2014 is pas afgesloten en mag als een geslaagd jaar worden gezien. Met onder andere een reis naar Rusland en het wandelen van La Haute Route in de Alpen zijn we weer een pak ervaring rijker. Maar wat brengt 2015 voor ons?

Three Peaks Challenge

De hoogste bergen van Engeland, Wales en Schotland maken deel uit van een uitdaging die veel bergklimmers willen voltooien. Al zijn het technisch niet de moeilijkste en hoogste bergen, de challenge om ze in 24 uur te overwinnen maakt het voor velen aantrekkelijk. Hoewel we de uitdaging niet in 24 uur zullen voltooien maakt deze Three peaks challenge deel uit van onze reis door Groot-Brittannië in april/mei.

West Highland Way

De hike van Glasgow naar Fort William doorheen de Schotse highlands maakt eveneens deel uit van onze reis van Londen naar Edinburgh. Zeven dagen wandelen met in totaal 152km af te leggen, we kijken er naar uit.

Great Glen Canoe Trail

Bergklimmen en hiken mag dan geen nieuwe ervaring zijn voor ons. Deze is dat wel. De Great Glen Canoe Trail is een kanotocht van vijf dagen op de Schotse meren, waaronder het beroemde Loch Ness. De tocht vanaf Fort William naar Inverness maakt eveneens deel uit van onze reis van Londen naar Edinburgh.

Monte Rosa

De Monte Rosa is het hoogste bergmassief van Zwitserland en heeft met de Dufourspitze de tweede hoogste berg van de Alpen. De beklimming van deze reus is een volgende zet in mijn alpinisme ervaringen. Met een technische rating die iets hoger is dan de Mont Blanc wacht ons weer een pak ervaring. Voor Linsay wordt het de eerste ervaring met alpinisme.

Nog te beslissen…

We hebben er nog steeds niet genoeg van na dit lijstje. Misschien weten jullie nog een mooie uitdaging/ervaring die we dit jaar kunnen voltooien?

One Comment on “2015: Wat staat op de lijst?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: