Amsterdam: 6 must do’s

1. Maak een boottocht op de grachten

De Amsterdamse grachten zijn wereldberoemd. De vele waterkanalen

Bron: toegankelijkreizen.nl

staan dan ook op de lijst van Unesco werelderfgoed. Een boottocht maken met één van de vele kanaalcruises die overal worden aangeboden is dan ook een must als je naar Amsterdam trekt. Niet alleen is het de ideale manier om de grachten te ervaren, het is ook het moment om de historische gevels van veel panden langs de kanalen aandacht te schenken.

Overal in Amsterdam worden kanaalcruises aangeboden. Er zijn verschillende routes: door de kleinste grachten in het centrum of rond Amsterdam op het IJ.

2. Verken de stad per fiets

Misschien gebruik je net als ik in de meeste grote steden het liefst de

Bron: fietsberaad.nl

metro om je snel te verplaatsen. Amsterdam moet daar een uitzondering voor zijn! De meeste lokale Amsterdammers nemen immers de fiets om zich van punt A naar B te begeven. Huur dus een fiets en meng je tussen de echte locals op de vele fietspaden. Het is de enige manier om Amsterdam echt te ervaren. En als dat je nog niet heeft overtuigd dan moet je nog weten dat Amsterdam al meerdere jaren tot beste fietsstad ter wereld is uitgeroepen.

3. Bezoek het Anne Frankhuis

Wie zich graag verdiept in Wereldoorlog II heeft een grote brok geschiedenis in Prinsengracht 263-267. Het Anne Frank huis, beter bekend als het Achterhuis, is tijdens de oorlog de verblijfplaats geweest van Anne Frank en haar familie. Haar hele verhaal is intussen wereldwijd gekend dankzij haar dagboek dat ze bijhield terwijl ze voor de nazi’s onderdook. Het Anne Frankhuis vertelt het verhaal chronologisch, bevat de kamer waarin ze sliep en de boekenkast die de doorgang verborg voor de nazi’s. En heb ik al gezegd dat haar originele dagboek er ook tentoon ligt?

Boek  als het kan vooraf online je tickets. Anders loop je het risico om meer dan een uur te moeten aanschuiven.

4.  Hang de voyeur uit in het Red Light District

Je kent het ongetwijfeld wel en als je beweert van niet, dan ben je meer

Bron: tripadvisor

dan waarschijnlijk aan het liegen. De Wallen of het Red Light District is de hoerenbuurt van Amsterdam. Schaars geklede vrouwen die achter het raam onder een rood neonlicht  mannen naar binnen trachten te lokken. Je moet het gezien hebben om Amsterdam gezien te hebben. De beste periode om de voyeur uit te hangen is net voor het helemaal donker wordt. Op da moment hangt de buurt nog vol nieuwsgierige toeristen vooraleer de euh.. vrouwenlopers en drugdealers het overnemen. Wie meer wil dan enkel kijken heeft de term ‘Dagboek van  een avonturier‘ verkeerd begrepen en zal verder moeten googlen om ervaringen te lezen.

Wie zich niet op zijn gemak voelt alleen in het RLD , kan altijd aansluiten bij een tour

5. Neem een foto bij de ‘I Amsterdam’ letters

De letters van ‘I Amsterdam’ zijn een icoon geworden. Achter het

Bron: eropuit.blog.nl

Rijksmuseum staan de letters op hun vaste plaats. Een foto nemen waarbij je alleen bij de letters staat wordt niet makkelijk. Ze worden immers constant omsingeld en beklommen door graag poserende toeristen. Elders in de stad bevinden zich echter nog letters. Deze worden constant verhuisd, kijk of je ze weet te vinden.

6. Ga een coffeeshop binnen

Of misschien toch maar beter niet. Een coffee shop ga je enkel binnen als je effectief legale drugs wil kopen. Informeer je goed naar wat je precies koopt en koop vooral niet te veel. Wie een ‘trip’ of een joint toch te veel van het goede vindt, kan nog steeds een cannabislollie kopen in een normale winkel.


Wie meer must do’s wil leren kennen of mijn ervaringen in Amsterdam lezen, kan mijn reisverhaal ‘Amsterdam – Fietsstad vol zonde’ bestellen. Klik hier.

Welke ‘must do’ zouden jullie nog toevoegen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: