Het Fototoestel: Kilimanjaro beklimming 2012

Bij deze een nieuwe rubriek op de website: Het Fototoestel. Hier gaan we op zoek tussen enkele oude foto’s van voorbije reizen. Foto’s met een verhaal erachter.

P1010394

Deze foto werd genomen in Mandara Huts, het eerste kamp op 2800 meter op de Kilimanjaro. We hadden net onze eerste klimdag achter de rug. Onze eerste ooit op een echte berg! Tegelijk was het mijn eerste echte uitdaging die ik aanging tijdens één van mijn reizen. Een uitdaging waarvan we eigenlijk totaal niet wisten wat ons allemaal nog te wachten stond.

Op de foto zien we Ruben, mijn klimpartner en Mark, een Belgische klimmer die we tegen het lijf waren gelopen tijdens de eerste dag. We verbleven in dezelfde hut en al gauw creëerden we een vriendschap tijdens onze beklimming. Niet alleen het behalen van de top was een bijblijvende gebeurtenis. Ook de solidariteit van klimmers onderling en de vriendschappen die zijn ontstaan zorgden ervoor dat de beklimming van Afrika’s hoogste berg één van mijn beste reizen ooit is.

Tot op vandaag beschouw ik die zes dagen in Afrika als een kantelpunt in mijn leven. Mijn metamorfose van een jongeman die het leven onderging naar een persoonlijkheid die het leven in eigen hand neemt en zijn dromen waarmaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s