Oudejaarsavond in Parijs

Met een lichte koorts, een mottig gevoel en hoestbuien die me voortdurend overvallen zit ik op de trein. Ironisch genoeg wenst over zo’n vijf uur iedereen elkaar veel geluk, liefde én een goede gezondheid voor het nieuwe jaar.  Het is oudejaarsavond en ik bevind me op de Thalys richting Parijs.

Champs-Elysees

Aftellen naar het nieuwe jaar midden in een grote massa bij een DSCF2158stadsmonument stond al jaren op mijn lijstje. Als bestemming kozen we Parijs, waar we vanop de Champs-Elysees hoopten dat de lichtstad zijn naam eer zou aandoen met een groots spektakel om middernacht. Geen restaurantbezoek of cruise op de Seine voor ons.  Nee, met een lang uitgerekte avondwandeling verkenden we de Franse hoofdstad twijfelend over waar we de laatste seconden van het jaar zouden doorbrengen. Zicht op de Eiffeltoren of op de meest bekende avenue van Parijs nabij de DSCF2191Arc de Triomphe? We verkozen deze laatste waar tienduizenden mensen verraadden dat hier het spektakel zou plaatsvinden. En jawel, om kwart voor twaalf werd een lichtshow op de stenen boog geprojecteerd. Franse kleuren, aftellende klokken en tienduizenden toeristen die het hele gebeuren filmen met hun smartphone. Er is geen twijfel mogelijk dat onze keuze om in het buitenland Nieuwjaar te vieren de juiste was.

Schaatsen op de Eiffeltoren

Dat we als bestemming Parijs kozen en niet Londen of New York had te maken met een andere activiteit die op onze lijst stond en waar we DSCF2205ons ‘s anderdaags aan waagden. Ieder jaar tijdens de kerstperiode wordt het eerste verdiep van de Eiffeltoren voorzien van een schaatspiste. En hoewel de piste nu niet echt groot van omvang was, leek het ons de ideale manier om het jaar goed in te zetten. Een honderden meters lange rij deed ons twijfelen of het de tijd wel waard zou zijn om aan te schuiven voor een ticket van de Eiffeltoren, maar een indrukwekkend cut-the-line-manoeuvre zorgde ervoor dat die aanschuiftijd meer dan geminimaliseerd werd. Als dit al zo goed verliep, dan kan 2015 niet anders dan een fantastisch jaar worden!

Zelf zin in een impulsieve eindejaarscitytrip naar Parijs of Londen? Boek dan je treinticket via RailEurope en je verblijf met Booking.com

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: