Vijf must do avonturen in Spanje

  1. Wandel naar Santiago de Compostela

Het grootste avontuur dat Spanje ongetwijfeld te bieden heeft is de bedevaart naar Compostela. Deze pelgrimsroute leidt via de Camino Francès naar het graf van apostel Jakobus in de kathedraal van Santiago de Compostella in Spanje. De originele tocht begint aan de Frans-Spaanse grens in Saint-Jean-Pied-de-Port of bij de Col du Somporten bedraagt zo’n 825km. Als je dus rekent op 20 tot 30km per dag in goede conditie, doe je er ongeveer 33 dagen over. Misschien dus toch beter vooraf al eens bezinnen vooraleer je je aan deze tocht waagt?

2. Loop met de stieren in Pamplona

Dierenliefhebbers zullen het er ongetwijfeld niet mee eens zijn. En toegegeven, ook

Fifth bull run

Bron: Fokzine.net

bij mij zijn de gevoelens gemengd. Maar wie een echte adrenalinestoot wil meemaken boekt het best begin juli een ticket naar Pamplona waar de jaarlijkse stierenrennen plaatsvinden. Duizenden waaghalzen rennen vóór en tussen de stieren over 900 meter afgezette straat richting de arena. Traditioneel lopen de meeste lopers gekleed in het wit met een rode sjaal en wringen ze zich in allerlei bochten om te ontsnappen aan de hoorns van de slechtgehumeurde stieren. Het gebeurt dan ook niet zelden dat er gewonden of zelfs doden vallen. Voor de stieren zelf is een gewisse dood in de arena tijdens een stierengevecht een onvermijdbaar lot.

3. Hike de Camino del Rey

Ooit stond deze in de lijstjes van ‘most scary hikes in the world’. De dagwandeling doorheen de El Chorrokloof nabij Malaga was dan ook verboden terrein vanwege de slechte staat van de wandelpaden langs de rotswanden. Meer dan eens ontbrak er een bepaalde passage waardoor klauterwerk, springwerk of gewoon waaghalzerij nodig was om de tocht verder te zetten. De caminito was dan ook een geliefkoosd terrein van liefhebbers van via ferrata. Sinds kort is de caminito echter gerenoveerd en heeft de thrill factor plaats moeten maken voor de fantastische uitzichten en de hoogtevrees opwekkende hoogtes. Desondanks is dit avontuur een echte must.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Paardrijden in Andalusie

De met Clint Eastwood in de hoofdrol spelende westerns zijn meer dan terecht filmklassiekers. Een groot deel van deze spaghettiwesterns werden echter gefilmd in Spanje. De ongerepte natuur en de bergachtige streek in Andalusië is dan ook het ideale decor voor een western. Treed in de sporen van de beste cowboys en verken deze zuiderse provincie van dorp tot dorp per paard.

5. Beklim El Chorro

Eveneens in Andalusië vind je El Chorro, een indrukwekkend rotsachtig gebied met enorme kloven. Deze streek geldt als een paradijs voor rotsklimmers. Met keuze uit meer dan honderd verschillende routes, varierende van schuinen of torenhoge verticale wanden, vind je ongetwijfeld wat wils voor ieder niveau. Dat het uitzicht vanaf de rotswand simpelweg adembenemend is, is een extra pluspunt.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: