California: Avontuur in de Golden State

  1. Beklim El Capitan

Deze 900 meter hoge granieten bergwand staat gekend als de grootste uitdaging voor rotsklimmers. Ongetwijfeld heb je al eens beelden aanschouwd van echte dare devils in actie op deze reus, gelegen in het Yosemite National Park. El Cap is vooral gekend omwille van zijn moeilijke routes, waarvan The Nose de bekendste is. De eerste expeditie naar boven nam 47 dagen in beslag. Ondertussen staat het snelheidsrecord op 2 uur en 23 minuten. Maar misschien toch eerst nog wat oefenen?

2. Hike de John Muir Trail

Deze langeafstandstrektocht is heel erg populair bij hikers die de 338,6 kilometer te

IMG_0023

Half Dome

voet afleggen. Pff, te voet kan je denken. Zo saai! Ware het niet dat de volledige trail loopt doorheen Yosemite NP, Kings Canyon en Sequoia NP. Fantastische verzichten gegarandeerd gedurende je drie weken lang durende trektocht waarbij niet alleen de hoogtes en het terrein een uitdaging is, maar ook de in het wild loslopende beren die wel erg happig kunnen zijn naar de inhoud van je rugzak. De trail start nabij Half Dome en eindigt op de top van Mount Whitney.

3. Hike Half Dome

Wie Yosemite NP ooit al eens heeft bezocht zal Half Dome wellicht gezien hebben. De rotsformatie die lijkt op een teen of duim domineert de skyline wanneer je vanuit een hoger gelegen uitzichtpunt het nationale park aanschouwt. Half Dome beklimmen is echter op zich ook een erg aan te raden avontuur. Wie deze rots wil beklimmen heeft niet alleen een vergunning nodig maar ook een gebrek aan hoogtevrees. Het laatste stuk is immers erg steil en ondanks de kabels die er zijn gemonteerd zou het niet de eerste toerist zijn die van de berg afglijdt en zo aan zijn einde komt.

4. Mountainbike de Tahoe Rim Flume trail

Ook mountainbikers komen aan hun trekken in California. Het aan de Tahoe Lake gelegen Flume trail staat gekend  omwille van zijn indrukwekkende panorama’s terwijl je met je fiets stevige beklimmingen afwerkt en je snelle afdalingen  ziet voorbijvliegen. Uitgeroepen tot een ‘epic adventure’ door National geographic.

5. Bezoek Death Valley

Hoewel dit minder inspanningen vergt, zal je op deze plaats het meeste zweet uit je poriën zien stromen. Death Valley is een van de warmste gebieden ter wereld en is er ooit een temperatuur tot 51 graden gemeten. De maand juli, wanneer het hier het warmst is, vermijden is dus aan te raden.

Op zoek naar meer avontuur in de USA. Bekijk hier dan de volledige lijst. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: