Roadtrip Nederland

“Ik heb dringend een reis nodig.” De afkickverschijnselen na mijn reis naar Argentinië waren nog steeds niet voorbij. Na slechts een aantal weken opnieuw aan het werk te zijn voelde ik de nood om even ‘weg’ te zijn. “Al is het maar voor twee dagen.”, zuchtte ik, wetende dat ik nog eens een volledig weekend in het verschiet had. Maar waar naartoe?

Iets meer dan een jaar geleden zette ik voor de eerste maal voet (echt waar!) op Nederlandse bodem. Linsay en ik hadden een stedentrip Amsterdam gepland en hoewel we qua reizen en steden toch al wat gewoon zijn, werd Amsterdam de nummer 1 van onze lijst city trips. Nederland had ons hart veroverd. “Misschien een vervolg breien aan onze reiservaringen in Nederland?”, stelde ik voor.

Twee dagen hadden we nog om ons reisje te plannen. Of misschien moeten we maar ineens niets plannen dachten we. Een ongeplande roadtrip naar Nederland zou het worden. We hadden Rotterdam in gedachten, een van de grootste steden van Nederland waar we uiteindelijk geen voet zouden zetten.

Halte 1 – Kinderdijk

Als we aan Nederland denken, denken we aan windmolens. Nee niet die moderne molens  die onze elektriciteit opwekken. De oude windmolens die het graan maalden. Nederland staat er nog vol van. Toch zul je de grootste groep vinden in Kinderdijk. Maar liefst negentien windmolens staan op de oevers van de plaats waar de Noord en de Lek samenvloeien. Het leverde aardig wat fotomomenten op.

 

Halte 2 – Delft

We passeerden Rotterdam, wat ons te druk leek en besloten dan maar door te rijden naar Delft. Deze stad is ons – en waarschijnlijk jullie ook – vooral bekend omwille van hun beroemde blauw-witte aardewerk. Reden genoeg voor ons om hier onze tweede halte te houden. Zoals eerder vermeld was Amsterdam mijn eerste Hollandse ervaring. Delft bezorgde me een déjà-vu met de hoofdstad. Als we niet beter wisten, zouden we denken dat we een heel stuk verkeerd gereden hebben en in Amsterdam aanbeland zijn. Daar zorgen de vele grachtjes en scheef overhangende gevels voor.

Halte 3 – Zierikzee

We zijn aan het einde van onze eerste dag gekomen. We besluiten onze roadtrip nog wat Hollandser te maken door via Airbnb een overnachting te boeken bij een jong Nederlands stel, die evenzeer graag lijken te reizen. Bestemming: Zierikzee. Nog nooit van gehoord. Het gaan dan ook om een klein dorpje ergens in Zeeland. Achteraf gezien niet zomaar een dorpje, maar best wel een toeristische bezienswaardigheid op zich. Onze tweede dag vulden we dan ook maar op aanraden van het stel waar we logeerden met een bezoek aan het oude centrum. Meer specifiek: de haven waar de mosselboten liggen aangemeerd. Deze historische stad verraste ons toch wel. Wat opvallend is, is dat Nederlanders vaak zelf hun parels in eigen land vergeten en steeds het buitenland op zoeken. Iets waar wij als Belgen ook gevoelig aan zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: