Afrikaanse avonturen in Tanzania

  1. Beklim de Kilimanjaro

Dicht bij de grens met Kenia ligt Afrika’s hoogste berg: de Kilimanjaro. Een P1010443beklimming van de hoogste vrijstaande berg ter wereld kent technisch gezien weinig moeilijkheden. Het gaat immers om een vijf tot negen dagen durende trektocht waarbij de hoogte van 5895m overwinnen het moeilijkste aspect is. Van de tropen naar een poolklimaat. Zo wordt deze trektocht die als een van de mooiste ter wereld bekend staat, omschreven.

2.Maak een ballonvaart boven de Serengeti

Serengeti betekent letterlijk ‘Grote vlakte’. Omschrijven hoe het nationale park er uitziet hoeft dus waarschijnlijk al niet meer. Dit nationale park dat voor de helft in Tanzania en de helft in Kenia ligt is gekend voor een van de natuurwonderen: de Great Migration. Zo trekken de grote kuddes gnoes en zebra’s voortdurend rond op zoek naar water. Deze jaarlijkse trek die in feite een grote cyclus is kent zijn hoogtepunt in juni, wanneer de gnoes de Grumeti-rivier moeten oversteken. Hier liggen reusachtige nijlkrokodillen op de loer op er de zwakste dieren uit te pikken. Het spektakel volgen vanuit een luchtballon boven de Serengeti is een van de mooiste reiservaringen die er bestaat.

3. Picknick in de Ngorongorokrater

Deze krater werd gevormd door een ingestorte vulkaankegel die ooit vijf kilometer hoog moet zijn geweest. Met een doorsnee van ongeveer twintig kilometer kent de Ngorongorokrater een oppervlakte van 260 vierkante kilometer. Het kent verschillende klimaatzones en is een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Zo vind je er heel wat leeuwen, zebras, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, jachtluipaarden en nijlpaarden. De vele lodges op de rand van de krater vormen een prima uitvalsbasis voor wie een safari in de krater wil voltooien. Sommige tours geven je zelfs de mogelijkheid om een picknick te eten in de krater terwijl je de pracht van de natuur rondom je ziet.

4. Wandelsafari in Selous Game reserve

Met een oppervlakte dat zelfs iets groter is dan Zwitserland is dit reservaat een van de laatste grote wildreservaten. Ruige wildernis, ongerepte wouden en meren vol krokodillen. Enkel het noordelijke deel is open voor toerisme en het is een van de weinige plaatsen waar je een wandelsafari kunt doen. Spot nijlpaarden, olifanten, zebras en gnoes terwijl je te voet door Afrika trekt.

5. Chimpansees kijken in Gombe Stream

Iedereen heeft het wat voor de Big Five tijdens een safari maar wie andere dieren niet uit het oog wil verliezen kan terecht in Gombe Stream. Dit kleinste nationale park van Tanzania is een aanrader voor wie chimpansees in het wild wil zien. Het regenseizoen is de beste periode om zeker te zijn dat je niet teleurgesteld terug naar huis keert.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: