Ierland voor daredevils

Met oude kastelen verspreid op glooiende groene heuvels, omgeven door de bergen, kon Ierland makkelijk het decor zijn van een sprookje. En hoewel een leprechaun achtervolgen niet meteen het avontuur is waar je naar op zoek bent heeft het Ierse platteland heel wat spannende activiteiten te bieden voor daredevils.

  1. Mourne Mountain Marathon

De Mourne Mountain Marathon is  niet zomaar een marathon. Deze competitie is een evenement voor teams van twee persoon verspreid over twee dagen. Aan het begin van iedere dag krijg je mee waar je naartoe moet en welke zes controlestations je moet passeren. De route? Die kies je zelf. Ht hoogtepunt van dit evenement is de bivak waar je de nacht doorbrengt en volledig zelfvoorzienend bent. Stevige conditie vereist.

2. Croagh Patrick

De indrukwekkende pyramidevormige top van Croagh Patrick (764m) is een belangrijke pelgrimplaats. De 8 kilometer lange trail wordt dan ook door heel wat pelgrims beklommen op Reek Sunday (laatste zondag van juli). Heel wat wandelaars gaan deze uitdaging blootvoets aan. Schoenen inwandelen hoeft voor hen alvast niet.

3. De Liffey

Deze uitdaging kan je individueel aangaan of je kan strijden tegen de honderden andere peddelaars die zich hebben ingeschreven voor deze jaarlijkse race. De rivier Liffey is een 18 mijl afdaling waar je niet te licht over moet gaan. Met heel wat waterkeringen en zelfs een portage is de ajak- en kanorace een erg technische. Zijn reputatie heeft ervoor gezorgd dat peddelaars van over de hele wereld nu jaarlijks naar dit evenement afzakken. De tijdspanne waarin je de afstand aflegt is niet de uitdaging, maar wel of je het haalt zonder te moeten zwemmen onderweg.

 4. Dingle Adventure Race

Er zijn heel wat opties om het groene landschap van IerIand te verkennen. De Dingle adventure  race zal ongetwijfeld een van de coolste zijn. Dit 48 km lange parcours brengt je langs enkele van de meest prachtige plaatsen op het schiereiland Dingle. Fietsen op de spectaculaire Conor Pass, Mt Brandon beklimmen, Ierland’s tweede hoogste berg, lopen op de vele plattelandswegen of kajakken in de prachtige haven. Om deze race te voltooien zal je al je capaciteiten moeten bovenhalen.

5. Mountainbiken

De heuvels van Ierland zijn ideaal voor iedere mountainbiker. Voel de adrenaine door je lijf stromen wanneer je een van de vele trails van het Ballyhoura gebergte afdaalt. Dit deel van het land bevat bijna 100 km aan kronkelende paden waarbij je door bossen en technische rotsachtige stukjes moet. Nog niet indrukwekkend genoeg? Waarom probeer je dan niet de Cliffs of Moher? Dit is niet alleen een grote bezienswaardigheid maar is ook nog eens titelhouder van ‘Most terrifying mountain bike trail on Earth’. Met de fietsbanden die de ondergrond doen kraken terwijl je 200 meter in de diepte kijkt is een adrenalineshot die je niet zo snel zal vergeten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s