Finland : de wildernis in

Scandinavië. De droom van iedere avonturier en dus ook die van ons. We kunnen dan ook stellen dat het bijzonder straf is dat dit pas mijn eerste ervaring in het Noorden zal zijn. Maar in Finland zoeken we dan ook meteen de ultieme wilderniservaring op. Wat houdt onze reis in?

Helsinki – Patvinsuo NP

Na een tussenlanding in Stockholm komen we aan in Helsinki, de hoofdstad van Finland. Erg lang blijven we daar echter niet want ons reisdoel is Patvinsuo NP, een nationaal park tegen de grens met Rusland. De trein en bus zal ons hierbij een heel stuk verder helpen maar om de wilde natuur te bereiken zullen we nog wat creatief moeten zijn.

Karhunpolku

Letterlijk vertaald betekent dit ‘Berenpad’ en het maakt meteen duidelijk waar we aan toe zijn. In totaal leggen we dan ook te voet 133 kilometer af door de wildernis die de thuis is van zo’n 100 bruine beren en een 50-tal wolven. Onze nachten brengen we door in onze eigen tent en wilderness cabins. Als onze traditie van de ontmoetingen met wildlife ‘s nachts gerespecteerd wordt, wachten ons spannende nachten.

Jongunjoki

Eens aangekomen in Teljo, het eindpunt van de Karhunpolku laden we alles in een kano  en gaan we de uitdaging aan met de Jongunjoki , een wilde rivier met talloze rapids. In totaal hebben we drie dagen gepland voor de iets meer dan 50 kilometer lange rivier, tot Nurmijärvi. Benieuwd of we hier zonder natte kleren het einde halen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: