Avontuurlijk door de Schotse Highlands

Zin in een avontuurlijke reis? Wildkamperen op de meest indrukwekkende plaatsen, wandelen doorheen fantastische landschappen en hoge bergen bedwingen. Je hoeft er niet eens zo ver voor te reizen. De Schotse Highlands staan immers bekend om hun outdoor experience.

Dag 1: Glasgow

Onze ultieme reis doorheen Schotland begint in Glasgow. Deze stad in het zuiden van Schotland is ideaal om naar toe te vliegen. Je kunt er meteen kennismaken met de Schotse kilts, doedelzakken en uiteraard whisky. Maar uiteraard zijn we hier aanbeland om te beginnen met het allereerste avontuur: de West Highland Way.

Dag 2-8: de West Highland Way
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
West Highland Way

Meer dan 150 kilometer wandelen van Glasgow naar Fort William, de stad aan de voet van de Ben Nevis. En dat allemaal doorheen de Schotse Highlands. De West Highland Way is dé trektocht in Schotland en perfect af te leggen in zeven dagen. Kies je ervoor om onderweg te wildkamperen of toch maar voor een jeugdherberg? Bestel onze e-guide West Highland Way en plan je avontuur volledig zelf!

Dag 9: Beklim de Ben Nevis

De meeste Schotten houden zich bezig met het beklimmen van de Munro’s. Een Munro is

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ben Nevis

een berg in de Highlands die hoger reikt dan 3000 voet (914m). Ze allemaal bedwingen tijdens je vakantie in Schotland is misschien niet echt haalbaar gezien het er meer dan driehonderd zijn maar je kan alvast beginnen met de bekendste: Ben Nevis.

Ben Nevis is gelegen vlakbij Fort William, het eindpunt van de West Highland Way en dus een ideale aanvulling voor wie nog energie over heeft. Met 1344m is het de hoogste berg van Schotland én de UK. Je beklimming kan je volledig zelf plannen met de hulp van onze e-guide Three Peaks Challenge.

Dag 10-14: Great Glen Canoe trail
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Peddelen op ‘open water’

We bevinden ons nog steeds in Fort William en wie Schotland verder wil verkennen kan dit meteen doen via zijn lochs. Vanuit Banavie, vlakbij Fort William, kun je met de kano verder peddelen over het Caledonian kanaal. Dit kanaal verbindt meren zoals Loch Oich, Loch lochy en Loch Ness en eindigt honderd kilometer verder in Inverness. Peddelen op Loch Ness en wildkamperen op de oevers zijn maar enkele van de hoogtepunten van dit avontuur. Met behulp van onze e-guide Great Glen Canoe trail kom je alles te weten over hoe je dit avontuur plant.

Dag 15: Inverness-Edinburgh

Nu we het hoge noorden van Schotland hebben verkend kunnen we ons avontuur afsluiten in zijn prachtige hoofdstad: Edinburgh. Vanuit Inverness kun je makkelijk met de trein verder reizen richting je eindbestemming. Tickets bestel je echter wel best op voorhand.

Dag 16: Edinburgh

Met een wel erg duister verleden is Edinburgh niet zomaar een stedentrip. Overdag kun je

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Schotse tour guide

gezellig slenteren doorheen de Royal Mile of Arthur’s Seat beklimmen. Een Dark Side avond tour boeken is dan weer het ideale moment om je onder te dompelen in de duistere verhalen van Edinburgh.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s