Hoe boek je tickets voor de Transsiberian Express?

De Transsiberian Express is een treinreis van meer dan 9000 kilometer die wereldwijd faam geniet. Vanuit Moskou doorkruis je Rusland tot in Irkutsk en Vladivostok. Daarnaast zijn er ook twee internationale lijnen die leiden naar Peking (China) en Ulaanbataar (Mongolië).

Hoe boek je tickets?

Moskou – Vladivostok

Om tickets te boeken voor de Transsiberian Express die van Moskou naar Vladivostok reist, kun je makkelijk op voorhand tickets kopen. Als je wat meer vrijheid wil, kun je ter plaatse in Rusland naar het station gaan om een treinticket te kopen voor eender welke binnenlandse trein, dus ook de Transsiberian. Je hebt enkel je paspoort nodig. Dit is uiteraard de goedkoopste manier.

Om misverstanden en de taalbarrière te vermijden kun je echter beroep doen op een agentschap die alles voor je uitklaart en regelt. Dit is echt aan te raden als je geen Russisch spreekt.

Moskou – China of Mongolië

Wie treintickets wil kopen om van Rusland naar een Aziatisch land te reizen, kan dit enkel doen in Rusland zelf. Het alternatief is een reisagentschap contacteren die de tickets voor je bestelt.

Trans-Siberian-map

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: