Drive the way north to Norway

Het heeft niet mogen zijn. België is uitgeschakeld in de halve finales van het Wereldkampioenschap voetbal door de Fransen. De Belgische vlaggen in het straatbeeld deden me nog de hele week herinneren aan de gemiste kans om de finale te spelen. Een wellicht ben ik niet de enige. Voor heel eventjes was België het ongelukkigste land ter wereld.

It was not meant to be. Belgium has been eliminated  in the semifinals of the World Cup by the French. The Belgian flags in the streets reminded me of the missed opportunity to play the final all week long. Probably I wasn’t the only one. For a moment, Belgium was the most unhappy country in the world.

Gelukkig heb ik volgende week een goede manier om dat slechte gevoel even te vergeten: reizen naar het gelukkigste land ter wereld. Nee, niet Frankrijk of Kroatië, maar wel Noorwegen. Wie al in Noorwegen is geweest, kan wel raden waarom het het gelukkigste land ter wereld is.

Fortunately, I have a good way to forget that bad feeling: traveling to the happiest country in the world. No, not France or Croatia, but Norway. Anyone who has already been in Norway can guess why it is the happiest country in the world.

Vreemd genoeg ben ik zelf – ondanks mijn voorliefde voor Scandinavië – nog niet vaak in Noorwegen geweest. Vorig jaar verbleef ik nog kort in Oslo en Tromso op weg naar Spitsbergen. Maar Fjord-Noorwegen? Nee dat nog niet.

Oddly, despite my love for Scandinavia I haven’t visited Norway often so far. Last year I stayed briefly in Oslo and Tromso on my way to Spitsbergen. But Fjord Norway? No, not yet.

The way north to Norway

De komende twee weken begeleid ik een groepsreis Noorwegen georganiseerd door Mr Yeti. Twee weken waarin we de Noorse fjorden verkennen, genieten van de beste uitzichten en het avontuur gaan opzoeken.

Afbeeldingsresultaat voor watch out for trolls norway

The next two weeks I will be guiding a group to Norway. Two weeks in which we will explore the Norwegian fjords, enjoy the best views and set out on adventures. 

Noorwegen is zo een van die bestemmingen die iedereen op zijn lijstje heeft staan. Ook bij mij prijkt het heel hoog. Niet voor niets hebben we het noorden als de ultieme bestemming voor onze grote reis met onze VW bus. Al is het daar nog even op wachten.

Ben jij al in Noorwegen geweest?

Norway is just one of those destinations everyone has on his list. It’s high on mine as well. There was a good reason why we had the North as the ultimate destination for our big trip with our VW bus. Eventhough our journey is overdue. 

Have you been to Norway yet? 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: