Norway and weekend France

We hebben een zeldzaam natuurverschijnsel meegemaakt deze week. Voor het eerst in lange tijd kregen we regen en onweer voorspeld. Niet dat we wat afkoeling erg vonden na de Europese hittegolf de laatste weken. Het zorgde er wel voor dat we
onze reisplanning wat moesten veranderen. Geen kjeragbolten, geen kanovaren. Na een week lang rondreizen langs de Noorse fjorden was het dus noodgedwongen iets rustiger.

We’ve witnessed a rare natural phenomenon this week. For the first time in a long period, rain and storm was forecasted. Not that we mind some cool weather after weeks of hot weather in Europe. It did make us change our travel plans. No kjeragbolten, no canoeing. After spending a week traveling around the Norwegian fjords, we reduced our activities to a minimum.

Rafting

Onze laatste dag in Noorwegen hadden we nog een spannende activiteit gepland: rafting. Een stukje teambuilding om de stroomversnellingen te overwinnen. Uiteindelijk overleefde iedereen het avontuur en haalden we de volgende ochtend met z’n allen de ferry. De een al wat vroeger dan de ander.

Our last day in Norway we had scheduled one last exciting adventure: rafting. A session of teambuilding to conquer the rapids. Eventually everyone survived the adventure and we all made the ferry the next morning. One a bit easier than the other.

IMG-20180805-WA0000

#vanlife #ladoucefrance

Na twee weken en drieduizend kilometer rondreizen in Noorwegen had ik nog niet genoeg van het roadtrippen. Anderhalf uur thuis en ik zat alweer in ons Volkswagen busje voor een nieuw avontuur. Met geen specifieke bestemming in gedachten reden we richting Frankrijk op zoek naar een leuke wildkampeerspot. Deze keer geen makkelijke opdracht gezien de vele toeristen die de mooiste plaatsen reeds hadden ingepalmd. Een stukje gras dichtbij een kerkhof vonden we een beetje een dooie boel, dus gingen we met Google maps op zoek naar iets beters. Een zoektocht die zijn vruchten afleverde. Een groot stuk afgelegen veld dichtbij een beekje gaf ons wat het Colombusgevoel dat we op de televisie meevolgden in het voorjaar.

Gewoon roadtrippen zonder een doel en op zoek naar mooie plaatsjes, heerlijk!

After two weeks and three thousand kilometers of traveling in Norway, I wasn’t sick of road trippin. Home for an hour and a half and I already found myself in our Volkswagen van heading for a new adventure. With no specific destination in mind we drove towards France, looking for a nice wild camping spot. No easy task this time as lots of tourists already had taken the best spots. A small field of grass close to a cemetery was a bit too morbid for our taste, so we used Google Maps to look for a better spot. A search that was rewarded by a large, remote grass field close to a small stream.

Roadtripping in our van with no specific destination, and looking for great spots, a great way to spend your weekend!

20180805_162328.jpg
Wat is de beste wildkampeerplaats die jullie al hebben gevonden?

What is the best wild camping spot you’ve ever discovered?

2 Comments on “Norway and weekend France

  1. De beste was in Spanje. Een paradijselijke plek. Niet aan het water maar tussen de schapen. Vier dagen gebleven. Midden in de natuur en dat moet zo blijven dus ik deel hem nergens.
    Warme groet en een glimlach,

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: