Kroatië: een Black story

Drie mannen en vier vrouwen zitten vermoeid maar met een grote glimlach op een bankje. Wanneer ze lezen wat er op een televisiescherm verschijnt, verdwijnt die glimlach en worden ze triestig. Wat is er gebeurd? 

Vooraleer we het antwoord op dit raadsel kunnen geven, vertel ik nog een paar andere raadsels of black stories. Dit zijn raadsels waarbij moet worden geraden aan de hand van ja / nee vragen wat er precies is gebeurd.

Plitvice National Park

Black story 1: Zeven kajakkers zijn doorweekt en hangen vol modder terwijl ze zich stevig vast houden aan de takken van de bomen. Van hun kajaks geen spoor. Wat is er gebeurd?

Zijn ze in het water gevallen? – Nee. Althans niet iedereen.

Zijn ze op zoek naar hun kajaks? – Nee.

Hebben ze hun kajaks moeten achterlaten? – Ja.

Vallen ze als ze zich niet vasthouden aan de takken? – Ja.

Oplossing: 

Zeven kajakkers peddelen met hun kajak in de gietende regen door Plitvice National Park. Als een van de watervallen te hevig blijkt te zijn, kunnen ze niet anders dan hun kajak achterlaten en via de gladde, modderige kloofwand naar boven kruipen en glijden om bij het eindpunt te geraken. Een iemand valt zelfs in het snelstromende water, waardoor het een ware overlevingstocht wordt. Uiteindelijk halen ze allen het eindpunt, zij het helemaal in modder en doorweekt.

20190529_104931

Wijn in Krk

Black Story 2: Een man en een vrouw zijn vermist terwijl twee andere mannen en drie vrouwen een beetje tipsy aan een tafel zitten met uitzicht op zee. Wat is er gebeurd?

Gaan de mensen aan tafel op zoek naar de vermisten? – Ja, maar ze hebben geen haast.

Zijn de vermisten in levensgevaar? – Nee

Waren de mensen aan tafel al tipsy toen de rest zoek raakte? – Nee, maar het was niet altijd duidelijk.

Oplossing:

De man en de vrouw besloten om met de fiets het eiland Krk te verkennen terwijl de rest genoot van een wijntour. Hoewel ze later zouden afspreken aan een strandje in een verborgen baai, liep dit uit. De mensen aan de tafel hadden immers wat te veel wijn op.

20190531_133407

Paklenica National Park

Black story 3: Zeven mensen zijn Paklenica National Park ingetrokken om een stevige wandeling te maken. Acht uur later zijn er vier mensen nog vermist en zitten er drie op een terras. Een ervan ligt te slapen. Wat is er gebeurd?

Zijn de mensen op het terras ongerust? – Nee

Zijn de vier mensen nog aan het wandelen? – Ja

Zijn ze elkaar kwijt gespeeld onderweg? – Ja

Oplossing: 

Zeven wandelaars zijn het Paklenica National Park ingetrokken voor een stevige wandeltocht. Bij de eerste berghut besloot er één iemand terug te keren en te wachten op een terras terug beneden. De rest vervolgde de tocht, maar door het lagere tempo moest in de late namiddag de groep opnieuw worden gesplitst. Twee mensen gingen verder, terwijl vier anderen via een kortere weg terugkeerden. De groep van vier splitste eens bijna terug nog eens in twee, waardoor slechts de helft aankwam. Van vermoeidheid viel een van de vrouwen op het terras in slaap.

IMG-20190608-WA0024

 

Nu we deze drie black stories hebben gehad, kunnen we verder met het raadsel helemaal bovenaan deze blog.

Drie mannen en vier vrouwen zitten vermoeid maar met een grote glimlach op een bankje. Wanneer ze lezen wat er op een televisiescherm verschijnt, verdwijnt die glimlach en worden ze triestig. Wat is er gebeurd? 

Zijn ze thuis? – Nee

Komt er slechts nieuws op het scherm? – Zoiets ja.

Heeft het nieuws met hen te maken? – Ja

Oplossing:

De zeven mensen zitten na een 8-daagse groepsreis Kroatië op een bankje aan de gate van de luchthaven. Na tal van leuke en grappige ervaringen trekken ze terug huiswaarts. Ze waren vrolijk de reisfoto’s aan het bekijken toen plots op het scherm verscheen dat ze aan boord van het vliegtuig mochten. Het besef kwam er ineens dat de reis er nu echt op zat waardoor ze allemaal triest werden.

Wil je zelf het Black stories spel mee nemen op reis? 

Dit spel bevat 50 situaties met 31 misdaden, 49 lijken, 11 moorden, 12 zelfmoorden en een dodelijke maaltijd. Vervolgens moet je raden wat er is gebeurd aan de hand van ja en nee vragen. We beloven dat de raadsel een stuk beter en plezanter zijn dan deze hierboven ;). Bestellen kan via Bol.com

 

 

 

 

One Comment on “Kroatië: een Black story

  1. Pingback: Op zoek naar avontuur: IJsland en meer | An Adventurers Journal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: