Escape the Maze Mechelen

Wie me een beetje kent, weet dat ik het niet meteen zo heb voor stadsbezoekjes. De drukte, het verkeer, de vele musea en kerken… het gaat me allemaal snel vervelen. Nee, geef me maar wat avontuur in een natuurlijke omgeving. Toch heb ik deze week een uitzondering gemaakt. Ik trok immers naar Mechelen waar we een stadsspel uitprobeerden: Escape the Maze.

The Maze

The Maze is een virtueel doolhof in de stad waar je kiest in te spelen en waar je moet uit zien te geraken. Dit kan door het elimineren van de verkeerde uitgangen tot er uiteindelijk eentje (hopelijk de juiste) overblijft.

Hoe?

Het vinden van de juiste uitgang doe je door het oplossen van raadsels en het vinden van locaties in de stad. Kortom een combinatie van een treasure hunt en escape game.

Onze ervaring

Hoewel het een leuke activiteit is om in teams te spelen, trokken we er met z’n tweeën op uit om de juiste uitgang te vinden. Het oplossen van de raadsels bleek al snel de ideale manier om Mechelen echt te leren kennen.  En voor mij persoonlijk voegde het wat extra avontuur toe aan een stadsbezoek.

Oh, en na zo’n twee uur hadden we uiteindelijk de juiste uitgang gevonden 😉

img-20190918-wa0000

Een citygame brengt je op de leukste plaatsen in de stad zoals de Sint-Romboutstoren in Mechelen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: