Oudejaarsavond: het einde van meer dan het jaar

Terwijl alles wordt voorbereid voor het grote vuurwerk later op de avond, begint oudejaarsnacht nog met een laatste onaangenaam nieuws. Na een zoveelste ruzie wordt de knoop definitief doorgehakt. De busreis doorheen Centraal-Amerika wordt geannuleerd en mijn reispartner haakt nu definitief af.

Als een verrassing komt het niet. Enkele weken geleden liet ik al weten dat het niet erg klikt met de reispartner die ik online vond voor een roadtrip aanvankelijk naar Patagonië. De vele ruzies en het – naar mijn mening – onvolwassen gedrag van mijn reispartner maakten het moeilijk voor me om de reis naar Patagonië te voltooien. Eerder in Flores al gooide ik de handdoek in de ring. Genoeg was genoeg. Naast het niet klikken van de karakters blijken ook de reisverwachtingen helemaal verschillend, wat het op de lange termijn enkel maar moeilijker zou maken.

Na enkele dagen bekoeling stemde ik in met haar voorstel om samen te reizen naar Panama. Op een iets snellere manier dan aanvankelijk gepland. Om toch iets gereisd te hebben met de bus. Dat bleek te werken. Tot nieuwe redenen voor frustraties, zoals het niet in orde hebben van je paspoort, het niet willen verkopen van de bus achteraf en het  niet willen afkopen van mijn deel, enz, voor nieuwe strubbelingen zorgden. Strubbelingen die op de laatste avond van het jaar over de lippen rolden.

Conclusie: Geen roadtrip, geen reispartners meer. Een dezer komende dagen reis ik dan ook alleen terug naar Antigua, Guatemala om van daaruit de grens met Honduras over te steken naar Copan. De komende weken / maanden worden dus anders dan verwacht.

Hopelijk wordt 2020 beter dan 2019, wat een jaar vol obstakels was (met enkele uitschieters als uitzondering). Ik heb alvast opnieuw een belangrijke les geleerd in de laatste uurtjes van het jaar.

One Comment on “Oudejaarsavond: het einde van meer dan het jaar

  1. Spijtig dat het niet klikte met uw reis partner en hopelijk bereik je nog uw einddoel patagonie. Nog veel reis plezier christian

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: