How to Keep the Travel Vibe during the Corona Crisis?

In tijden van de Coronavirus waarin we niet kunnen reizen en zoveel mogelijk tijd thuis moeten doorbrengen, kan verveling wel eens de bovenhand nemen. Misschien heb je zoals ik een lange reis achter de rug en kan het contrast niet groter zijn. Of misschien had je een reis gepland en gaat deze nu niet door. Hier zijn enkele dingen die je kan doen om toch even de reisvibe vast te houden.

In times of the Coronavirus where we cannot travel and have to spend as much time at home as possible, boredom may take the upper hand. Maybe you have had a long journey like me and the contrast cannot be greater. Or maybe you planned a trip and it is not going through now. Here are some things you can do to maintain the travel vibe.

Leer een vreemde taal / Learn a new language

Het is niet omdat je nu even niet op reis kan, dat je nadien niet weer andere culturen kan gaan ontdekken. Heb je al een bestemming in gedachten? Dan kan je nu van de tijd gebruik maken om de taal te leren. Ook wie nog geen reis gepland heeft, kan bijvoorbeeld Spaans leren. Met deze taal zit je in heel Latijns-Amerika goed.

It is not because you cannot travel now, that you cannot discover other cultures afterwards. Do you already have a destination in mind? Then you can now use the time to learn the language. Even those who have not yet planned a trip can, for example, learn Spanish. You are good with this language throughout Latin America.

Blader doorheen oude reisfoto´s / Browse old travel photos

Ben je net als ik en heb je fotoboeken van vorige reizen in je kast liggen? Wanneer is de laatste keer dat je deze nog hebt bovengehaald? De realiteit is dat we de meeste van onze reisfoto´s ergens in een map op de pc plaatsen en vrijwel nooit meer bekijken. Misschien is dit nu wel het goede moment om nog even door wat foto´s te bladeren en leuke reiservaringen terug opnieuw te beleven.

Are you like me and do you have countless photo books from previous trips on your shelf? When was the last time you took them? The reality is that we put most of our travel photos somewhere in a folder on the PC and hardly ever see them again. Maybe now is the right time to go through some pictures and relive nice travel experiences.

cropped-20170804_opname-zonder-titel__8040319.jpg

Probably my best travel experience so far

Plan je volgende reis / Plan your next trip

Een van de leukste dingen aan reizen is het uitstippelen van je reis. Het doet je al helemaal wegdromen, ondanks dat je nog thuis bent. De huidige crisis zorgt ervoor dat we momenteel met z´n allen thuiszitten, maar dat hoeft je niet te beletten om je volgende reis al helemaal uit te stippelen.

One of the best things about traveling is planning your trip. It already makes you dream away, even though you are still at home. The current crisis means that we are all at home at the moment, but that should not stop you from planning your next trip.

Reisplanning

Lees een boek of reisverhaal / Read a book or travel story

Een boek is de makkelijkste – en wellicht goedkoopste – manier om in een nieuwe wereld ondergedompeld te worden. Geen fan van fictie? Waarom dan geen reisverhalen lezen en inspiratie opdoen? Bestel hier ons reisverhaal London2Edinburgh. Het e-book kost je slechts €4,99 (of ontvang 50% korting indien je deelt op Facebook) en is ook te verkrijgen als softcover.

A book is the easiest – and perhaps cheapest – way to be immersed in a new world. Not a fan of fiction? Why not read travel stories and find inspiration for your next trip? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie het boek leest zal snappen waarom ik hier zo sexy in kilt poseer.

Schrijf een boek of reisverhaal / Write a book or travel story

Wie wat creatief is aangelegd, kan ook zijn eigen reiservaringen in verhaalvorm omzetten. Toegegeven, dit is de manier waarop ik mezelf nu het meest bezighoud. Zo zit ik al lange tijd met een boek in mijn hoofd en heb ik nu eindelijk de tijd om dit uit te werken.

Those who are somewhat creative can also turn their own travel experiences into story form. Admittedly, this is the way I am spending most of my time now. For example, I have been with a book in my head for a long time and now I finally have the time to work this out.

Reis de wereld rond met een gezelschapsspel / Travel the world with a board game

Met het gezelschapsspel Passaportas reis je de wereld rond vanuit je huiskamer. Ik heb het zelf meerdere keren gespeeld en vind het een van de leukste board games ooit! Heb je het eerder voor raadsels, dan is het Black Stories kaartspel iets voor jou!

With the board game Passaportas you travel around the world from your living room. I have played it several times myself and think it is one of the best board games ever! If you have puzzles before, the Black Stories card game is for you!

Neem contact op met oude (reis)vrienden / Contact old (travel) friends

Misschien nog beter dan het bladeren door je reisfoto´s is het opnieuw beleven van je reiservaringen door contact op te nemen met oude (reis)vrienden. Misschien had je wel een vriend(in) waarmee je vroeger vaak op reis trok en is het contact ondertussen wat verwaterd. Waarom niet opnieuw contact opnemen en leuke reisanekdotes terug oprakelen? Wedden dat hij of zij er evenveel van geniet?

Perhaps even better than browsing your travel photos is reliving your travel experiences by contacting old (travel) friends. Maybe you had a friend with whom you used to travel often and the contact has become somewhat watered down. Why not contact him or her again and bring up fun travel anecdotes? Want to bet he or she enjoys it just as much?

DSC01275

Travel partners are the only people who felt the same feeling you did during your travel

 

One Comment on “How to Keep the Travel Vibe during the Corona Crisis?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: