Leuke Manieren om het Reisgevoel bij je Thuis te Krijgen tijdens de Coronacrisis

Nu we met z´n allen in quarantaine zitten door corona en enkel de meest noodzakelijke reizen nog plaatsvinden, kan het voor de reisliefhebber moeilijk zijn om geen nieuwe horizonten te verkennen. Gelukkig zijn er een aantal leuke alternatieven om het reisgevoel bij je thuis te ervaren.

Maak een bucket list

Reizigers gaan steeds op zoek naar unieke ervaringen. Ben jij ook iemand die graag een bucket list bijhoudt van wat je nog allemaal wil zien of doen? Een bucketlist kan je helpen om te dromen van wat je volgende trip wordt wanneer de coronacrisis voorbij is. Heb je nog geen lijst? Misschien geeft dit boek je wat inspiratie!

Passaportas bordspel

Wat als je de wereld rond kon reizen vanuit je woonkamer? Dat kan met het bordspel Passaportas! Zorg dat al je passagiers hun bestemming bereiken. Maar heb je wel genoeg brandstof en is hun paspoort wel in orde? Een leuk spel voor jong en oud en persoonlijk een van mijn favorieten!

Maak een virtuele wandeling door de jungle

Hou je van een stevige hike in de jungle? Wel, reizen naar het regenwoud zit er voorlopig niet in, maar sporten is een van de enige dingen die we wel nog mogen doen. Met de serie Virtuele Wandelingen kun je virtueel door de jungle reizen terwijl je op de loopband of hometrainer zit. Een wandeling doorheen Toscane is ook een optie.

Schrijf een reisverhaal

Reizen zit er voorlopig niet in, maar waarom zou je geen voorgaande reizen herbeleven door het schrijven van een reisverhaal. We hebben allemaal de ambitie om tijdens het reizen een dagboek bij te houden, maar vaak lukt dat niet door het onregelmatige ritme dat je hebt. Dus waarom nu niet van de tijd gebruik maken om enkele leuke reisverhalen uit te schrijven in een reisdagboek?

Leer Spaans

Heel wat mensen reizen naar Centraal-Amerika om Spaans te leren, maar weet je wat zo leuk is aan een taal leren? Je kan het thuis ook! Met deze cursus Spaans kun je een grondige basis Spaans leren of je kennis wat opfrissen. En dat in slechts 10 minuten per dag! Zo ben je meteen klaar voor je volgende trip naar Latijns-Amerika.

Kook de wereld rond

Een van de manieren om een cultuur te leren kennen is aan de hand van hun keuken. Wie heeft er nog niet sushi geproefd in Japan, taco´s in Mexico of tapas uit Spanje? Met dit kookboek leer je zelf bij je thuis verschillende gerechten klaar te maken van over de hele wereld!

 

Leer hoe je mooie reisfoto´s kunt maken

Wekenlang in quarantaine zitten heeft als voordeel dat je veel tijd hebt om te benutten. Waarom van die tijd geen gebruik maken om iets nieuws te leren dat van pas komt bij je volgende reis? Wat dacht je van een cursus reisfotografie?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: