Nieuwe outdoorpartner: mijn packraft

Vorige week vertelde ik over hoe de quarantaine ervoor heeft gezorgd dat ik enkele nieuwe avonturen heb uitgestippeld. En vooral hoe ik hiervoor een nieuwe outdoorgadget heb aangeschaft die al lang op mijn lijstje stond: een packraft.

Wat is een packraft vraag je?

In het verleden was ik al in het bezit van een opblaasbare kajak, maar deze had een grote belemmering, het gewicht. Nochtans biedt je eigen kajak meer mogelijkheden tijdens avonturen. De Anfibio Rebel 2K biedt hierdoor de perfecte oplossing. Met een totaal gewicht van net geen drie kilogram en het formaat van een kleine tent, wordt deze packraft mijn nieuwe partner in de komende avonturen.

Maar welke avonturen staan nu op de planning?

In eigen land: De Dijlevallei

Uiteraard zitten we nog gebonden aan de verschillende maatregelen van de coronacrisis, dus was het nodig om op zoek te gaan naar een leuke packraft locatie in eigen land. Een tweedaagse tocht in de Dijlevallei belooft dan ook een leuke try-out te worden.

Uitstap van de week: fietsen door de Dijlevallei - Libelle

In Europa: Orka´s spotten Noorwegen

Omdat het onduidelijk is wanneer we opnieuw intercontinentaal zullen kunnen reizen, heb ik enkele leuke bestemmingen in gedachten voor een meerdaagse packraft trip. Letland en de Balkan zijn hierbij leuke opties, maar mijn nummer 1 activiteit vindt plaats in het winterse Noorwegen. Spitsbergen is zonder twijfel mijn favoriete bestemming tot nog toe, en dat heeft te maken met het vele wildlife dat we ginder hebben gespot.

Maar zo is er nog een bucketlist adventure die ik wil kunnen ervaren: orka´s spotten vanaf je eigen kajak / packraft. De omgeving Tromso / Lofoten zijn tijdens de wintermaanden de locatie waar heel wat orka´s zich terugtrekken om er te jagen op de overvloed aan haring. Met een packraft hoef ik me op logistiek vlak geen zorgen maken om in verschillende fjorden mijn geluk te wagen en kan ik op zoek gaan tot het lukt.

Kayak and orca in Northern Norway. - YouTube

Nieuw reishoogtepunt over enkele maanden?

Buiten Europa: Venezuela en Canada

Ook buiten Europa wil ik mijn grenzen nog meer gaan verleggen. Venezuela mag dan niet de meest veilige bestemming zijn op dit moment, toch heeft het land twee troeven die ik niet langer wil uitstellen. Een packraftavontuur die me doorheen de jungle tot bij de verborgen Angel Falls en de Roraima brengt zit dus zeker in het verschiet.

Alles wat je moet weten over de Angel Falls - Reis-Expert.nl

Al sinds mijn eerste jaren als avonturier is er een ervaring die hoog op het lijstje staat. Op eigen houtje de wildernis van de Yukon en het aangrenzende Alaska verkennen. De meer dan 3000 kilometer lange Yukon rivier die beide gebieden doorkruist is dan ook een perfecte manier om met de packraft de wildernis en het grizzly gebied te verkennen.

Met andere woorden, heel wat leuks in het verschiet het komende jaar.

CANOEING THE YUKON RIVER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: