5 Leuke microavonturen in België

Door de coronacrisis zijn we deze zomer wellicht gebonden aan een vakantie dichtbij huis, ofwel een staycation. Maar voor avontuur hoef je niet noodzakelijk naar verre oorden reizen. Hier zijn vijf leuke microavonturen die je kan beleven in België.

1. Packraft- of kanotocht op de Dijle

Zoals ik in een eerdere post al heb verklapt, heb ik me een packraft aangeschaft. Een van de eerste tochten die hierdoor op mijn planning staan is een tweedaagse tocht op de Dijle. Maar je kan ook met een kano de meanderende rivier van Leuven/Heverlee naar Florival peddelen. Onderweg kun je kamperen in de bivakzone Steenberg in het Meerdalwoud.

Duur: 2 dagen

Overnachten: Bivakzone Steenberg, Meerdalwoud

Andere informatie: Kano´s kunnen worden gehuurd bij The Shelter

Uitstap van de week: fietsen door de Dijlevallei - Libelle

2. Wandel het Sentier d´Art

Het Sentier d´Art is een prachtige wandellus in de Naamse Condroz. De 7-daagse tocht begin je het best in Ciney en heeft een afstand van 144 kilometer. De reden waarom het het Kunstpad heet, is door de vele kunstwerken onderweg en de plaats waarin je telkens overnacht. Onderweg vind je immers unieke en kunstige bivakplaatsen waar je gratis kan overnachten.

Duur: 7 dagen

Overnachten: Kunstige bivakplaatsen

Bivakzone - Land Art Trails

3. Garnalen kruien in Koksijde

Niets lekkerder dan een portie verse garnalen. Deze smaken zelfs nog beter wanneer je zelf uit het water hebt gevist. In Koksijde kan je bij De Gernoarskruwers als een echte garnaalkruier met een sleepnet door het water waden. Alles gebeurt onder begeleiding van een ervaren rot. Het leuke is dat de vangst ter plaatse wordt gepeld en gekookt en je er nadien ook van kan genieten. Soms krijg je zelfs een leuke portie mee!

Duur: enkele uren

Extra informatie: Een sessie garnalen kruien kost 15 euro, een deel van de vangst inbegrepen. Voor slechts vijf euro meer heb je een jaar lidmaatschap en kan je zo vaak je wil mee op tocht. 

DOEN ⎮ GA EENS GARNAALKRUIEN – MOM RUNS THE CITY

4. Slaap onder de sterren bij het meer van Virelles

Overnachten in een unieke accommodatie is altijd een leuk avontuur. Heb je altijd al eens onder de sterrenhemel willen slapen in het midden van de natuur, maar gaat wildkamperen je iets te ver? Wel, dan biedt de Aquascope nabij Chimay je het perfecte alternatief. Deze doorzichtige bubbel ligt op de rand van het meer en is omringd door een indrukwekkend stukje natuur.

Duur: 1 nacht

Overnachting: Aquascope, Virelles (kostprijs 220 euro)

Ik heb in een bubbel aan de rand van het meer van Virelles ...

5. Wandel de Ninglinspo

De Ardennen staan synoniem voor leuke wandelingen. En de allerleukste is wellicht de Ninglinspo. De kans bestaat dat je hier nog nooit van hebt gehoord, maar deze zijrivier van de Amblève is het enige bergriviertje dat ons land rijk is. De wandelroute is slechts zes kilometer lang, maar behoort ongetwijfeld tot een van de pareltjes van de Ardennen. Het hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk het uitkijkpunt Drouet dat je een panoramisch zicht op de vallei biedt.

Duur: 3 uur

Extra informatie: Het beginpunt van de wandeling vind je op een parkeerplaats in het dorpje Sedoz. 

ninglinspopanorama-ninglinspo-wandeling-e1540553005588

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: