Zo Ziet Mijn Zomer er Straks uit

Heel even zag het er naar uit dat we dit jaar beperkt zouden blijven tot een staycation. Maar nu de Europese binnengrenzen stilaan openen, mogen we deze zomer alsnog dromen van een kanovakantie in Zweden of een bergwandeling in Noorwegen. Zoals iedere zomer mag ik me opnieuw opmaken voor een seizoen begeleiden van groepsreizen voor Mr Yeti.

Helaas geen Canada dit jaar. Daar heeft corona wel een stokje voor gestoken, maar dat betekent niet dat het alternatief slecht is. Verre van.

Staycation in de Ardennen

Dat seizoen start op 4 juli, met een staycation vakantie in de Belgische Ardennen. Dat je voor avontuur niet altijd ver hoeft te reizen bewijst deze 8-daagse groepsreis. Kajakken, wandelen, speleologie, mountainbiken en gedropt worden in het midden van de nacht met enkel een lamp en kaart. Het gebeurt allemaal tijdens deze vakantie. En tussenin genieten we nog even heerlijk van het kampeerleven met gezellige bbq´s en kampvuurverhalen.

Kajakken op de Ourthe - foto - Ardennen, Belgie - ECKTIV COMMUNITY ..

Wil je mee naar de Ardennen? Boek dan nu de 8-daagse groepsreis vanaf 4 juli.

Zweedse natuur

Ik word altijd blij als me verteld word dat ik naar Zweden mag reizen. Na vorig jaar Zweden te hebben ingeruild voor IJsland is het dit jaar opnieuw tijd om naar het land van meren, bossen en köttbullar te trekken. Een 14 daagse groepsreis brengt ons op enkele mooie plekken waar het avontuur om de hoek lonkt. Dit kan uiteraard niet zonder enkele keren wild te kamperen en te kanovaren.

Kanovaren in Zweden

Mee genieten van een Zweeds avontuur? Boek nu de 14-daagse Zweden groepsreis met vertrekdatum 1 augustus.

De Noorse Fjorden

Na deze fantastische reis tweemaal te hebben mogen begeleiden de laatste jaren, werd ik gevraagd om het programma nog wat op punt te zetten. Enkele activiteiten die niet aan de verwachtingen voldeden werden ingeruild voor onder meer een kajaktocht in de Noorse fjorden en een tweedaagse trekking op het Hardangerviddaplateau.

Ik vond het dan ook enigszins spijtig dat er geen tijd meer overbleef voor mij om deze reis deze zomer te kunnen begeleiden. Het wegvallen van Canada bracht daar verandering in.

Altijd al de Noorse fjorden willen bewonderen? Boek dan nu de actieve 14-daagse rondreis Noorwegen van 29 augustus.

En meer…

Hoewel er nog heel wat tussenzit (onder meer een winter packraftreis Noorwegen), zijn ook de verwachtingen voor de maanden nadien alvast erg hoog. Na vorige zomer IJsland te hebben verkend via de Ring Road, wacht er in februari een winterreis IJsland. En Canada? Dat wordt voor volgende zomer. Misschien is dit dan toch eindelijk eens het ideale moment om een avontuur in de Yukon en Alaska te plannen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: