The Alaska vibe in Belgium

Vorig jaar spendeerde ik nog een hele winter in Centraal-Amerika waar ik vulkanen beklom en junglepaden afliep op zoek naar Maya-ruïnes. Door een reden die we allemaal maar al te goed kennen, moet ik het dit jaar stellen met ons eigenste Belgenlandje. Toegegeven, het is al wat zoeken naar avontuur in een land waar zo goed als alles is volgebouwd en er enkel een betonnen jungle is. Toch herontdekte ik deze zomer een gebied waar ik al jarenlang niet meer was geweest: de Ardennen.

Waar ik enkele maanden geleden nog verschillende groepen meenam naar de Ardennen, is mijn ontdekkingstocht er niet gestopt. Stiekem moet ik toegeven dat ik de winter in de Ardennen best wel wat vind hebben. Wandelpaden waar geen mens op te zien is, bivakplaatsen waar de warmte van een kampvuur ons even de barre wintertemperaturen doen vergeten, indrukwekkende rotsformaties en enkele leuke rivieren waar het in de winter wel leuk op varen is.

Met mijn ondertussen vaste avonturenpartner zijn het aantal micro-avonturen in de Ardennen ondertussen niet meer te tellen.

Wandelen door de bossen

Weinig dingen die leuker zijn dan trekken door de bossen waar het enige teken van leven de sporen van wilde everzwijnen, dassen en andere diersoorten zijn. Voeg daar nog een heerlijk kampvuur aan toe ´s avonds vooraleer je in je warme slaapzak kruipt en het plaatje is compleet. De trail Entre Lesse et Lomme is misschien wel de leukste tocht geweest deze winter.

Packraften op kleine stroomversnellingen

Wat het wandelen in de bossen nog een extra dimensie geeft is de nieuwe outdoorgadget die ik aan de inhoud van mijn rugzak heb toegevoegd: mijn packraft. Het laat me toe om uitdagende wandelingen te combineren met het peddelen op de vele snelstromende rivieren die de Ardennen rijk is.

Een herontdekte passie: het rotsklimmen

Enkele jaren geleden behaalde ik mijn brevet in het toprope klimmen. Helaas kreeg het te weinig vervolg. De laatste jaren moest ik het stellen zonder klimpartner, wat het helemaal onmogelijk maakte. Maar ook daar is gelukkig een einde aan gekomen waardoor we nu ook regelmatig enkele rotswanden kunnen gaan beklimmen en onze vaardigheden aanscherpen.

In afwachting van het echte werk, krijgen we dus een beetje de Alaska-vibe in eigen land.

2 Comments on “The Alaska vibe in Belgium

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: