Leuke Ideetjes om Wat te Doen met je Vakantiefoto´s

Doorheen de jaren heb ik met het reizen heel wat leuke verhalen verzameld die erg leuk zijn om te vertellen aan al wie ze wil horen. Gelukkig heb ik daar ook af en toe wat leuk fotomateriaal van, om het woord met beeld bij te staan. Foto´s maken tijdens het reizen is dan ook iets wat vrijwel iedere reiziger doet. Maar wat doe je er achteraf mee? Pronken op Instagram? Of misschien gewoon ze laten staan op die harde schijf van je computer? Zonde toch, daarom geven we je graag enkele leuke ideetjes om wat te doen met je vakantiefoto´s.

Maak een Fotoboek

Een klassieker. Niets zo leuk als het maken van een fotoboek waarbij je je beste reisfoto´s omvormt tot een heus verhaal. Wie een reisdagboek bijhield tijdens het reizen kan de foto´s ook nog vergezellen van enkele leuke anekdotes. Een fotoboek maken hoeft niet heel veel tijd te kosten en is een blijvende ervaring van die toffe reis waar je nog lang van zal genieten.

Wanddecoratie

Heb je een prachtige foto gemaakt van een uitzicht of die beklijvende sfeer goed weten vast te leggen op de gevoelige plaat? Waarom zou je er dan niet mee pronken in je interieur? Niets geeft de reizigersvibe zo goed weer als een reisfoto op canvas of plexiglas in je woonkamer!

Maak een Fotopuzzel

Mag het iets creatiever dan een canvas of fotoboek, dan kan je er ook voor kiezen om een fotopuzzel te laten drukken met een van je reisfoto´s als eindresultaat. Erg leuk voor wie houdt van wat puzzelen op een regenachtige herfstdag en tegelijk wat reisherinneringen wil ophalen. Een fotopuzzel maken met je eigen reisfoto als ontwerp is ook een erg leuk cadeau!

Reisdagboek met gepersonaliseerde cover

Zoals ik al zei, reizen brengt leuke verhalen met zich mee. Helaas ga je na enkele jaren wel eens details gaan vergeten van bepaalde anekdotes. Wie zoals ik graag zijn reisverhalen neerpent, heeft wellicht vaak een reisdagboek in zijn koffer zitten. Tegenwoordig kan je ook online heel makkelijk een gepersonaliseerd reisdagboek samenstellen waarbij jouw reisfoto een leuke cover is.

Ontwerp je eigen kalender

Wie graag reist kent het gevoel. Je bent nog maar net thuis en je telt al weer af naar je volgende vakantie. Geduld hebben is echter een mooie deugd, en van de tijd kan je gebruik maken om je reisfoto´s te gebruiken voor het ontwerpen van je eigen kalender. Het leuke is dat je je volgende reis makkelijk kunt aanduiden en het aftellen nog iets echter wordt.

Zoek je nog meer ideeën van wat je allemaal kunt doen met je reisfoto´s? Neem een kijkje op de website van Fotofabriek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: