Op zoek naar het goud van de Yukon

´Je bent niet voor niets een avonturier.´

Dat antwoord kreeg ik deze week in mijn mailbox wanneer ik een van mijn klanten van mijn copywriting diensten vertelde dat ik de komende twee maanden niet beschikbaar zou zijn voor opdrachten.

Als ik mensen vertel dat ik twee maanden de wildernis intrek en moeilijk bereikbaar zal zijn, kijken ze er niet meer van op. ´Daar gaat hij weer.´ Nee, wie me kent weet dat ik soms niet – nooit – aan de lokroep van avontuur kan weerstaan. Adventure is calling and I must go, weet je wel.

Ditmaal kwam de lokroep uit de pure wildernis van Alaska en de Yukon. Of het nu dezelfde goudkoorts is waar mensen in dat gebied honderd jaar geleden last van hadden, het smachten naar de back-to basics ervaring gecombineerd met wat uitdaging of de roep van een hongerige grizzly die net uit zijn winterslaap is gekomen en wel zin heeft in een stukje vers vlees.

Wat het ook mag zijn, het resulteerde in het boeken van een ticket naar Alaska en het uitstippelen van een heuse tocht door fjorden, bergpassen en wilde rivieren. Een tocht van meer 1000 kilometer, en dat met vrijwel geen vervoersmiddel. Als we onze packraft en benenwagen niet meetellen tenminste.

Kortom er staat weer een groots avontuur voor de deur.

Wil je het avontuur volgen vanop een veilige afstand (lees: luie zetel), dan kan je ons volgens via deze link: https://share.garmin.com/Dagboekvaneenavonturier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: