Vijf avonturen die je deze winter moet geprobeerd hebben

Ben je iemand die verlangt naar de warme temperaturen van de zomer of kan je best genieten van een winters sneeuwtapijt terwijl je de kou trotseert op een of ander avontuur? Met deze vijf winterse avonturen overtuigen we zelfs de grootste zonneklopper om de koude temperaturen te trotseren.

  1. Husky tour

Geen avonturier die dit niet op zijn bucket list heeft staan. Met een roedel huskies grote dogs-891952_960_720afstanden afleggen in het hoge Noorden is een van de meest tot de verbeelding sprekende activiteiten in de wintermaanden. Je verplaatsen met de slee is voor de lokale bevolking een must om ergens te geraken, terwijl de toerist graag van de ervaring geniet. Onlangs probeerde ik nog dit te winnen met de Fjallraven Polar maar je kan ook gewoon ter plaatse een huskyrit boeken.

2. Het Noorderlicht aanschouwen

aurora-1185464_960_720Het aurora borealis ofwel het noorderlicht is een van de vele natuurwonderen waarvan je kan getuige zijn als je in de wintermaanden in het hoge Noorden vertoeft. Of je dit nu ziet tijdens een huskytocht, een sneeuwmobielrit of gewoon vanuit je hotelkamer, de ervaring is een van de mooiste die je kan meemaken.

3. IJsklimmen

Klimmen is een van de mooiste sporten die er bestaat en hoewel de zomermaanden ideaal zijn voor een alpiene beklimming, kun je ook in de wintermaanden varianten hiervan uitproberen. IJsklimmen is hiervan een uitstekend voorbeeld. Gebruik je armen en benen om bevroren watervallen of bergwanden te beklimmen. Wie liever een eerste kennismaking maakt met het alpinisme kan naar de Highlands reizen en een winterbeklimming van een van de Munro’s voor zijn rekening nemen.

ice-climbers-1247615_960_720

4. Wolf tracking

Beren, elanden, lynxen of wolven. Wie nog naar Zweden of Finland is gereisd zal stiekem gehoopt hebben een van deze dieren te kunnen spotten. Helaas zijn ze zo schuw dat een glimp opvangen van een van deze wilde dieren enkel is weggelegd voor de lucky few. Wil je toch een wolf in je nabijheid voelen, dan kan ik je een wintersafari wolf tracking aanraden. Het witte sneeuwdek verraadt soms het pad van de wolf aan de hand van zijn sporen.

5. Op de latten

Erg populair onder de wintersportliefhebbers is uiteraard skiën. De Alpen zijn een perfecte vakantiebestemming voor wie graag op de latten staat. Je kan uiteraard ook snowboarden, rodelen of gewoon langlaufen. Achteraf geniet je van een lekkere kaasfondue in een Zwitserse berghut.

Welk winters avontuur zou jij nog graag uitproberen? 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: