Onze lijst in 2017

We hebben het de laatste paar weken al een aantal keer tegen elkaar gezegd. Wat reizen betreft zal 2016 moeilijk te overtreffen worden. Maar dan kijken we naar onze lijst van 2017 en verschijnt er toch een hoopvolle glimlach op ons gezicht. Of dat al dan niet terecht is laten we aan jullie over.

Spitsbergen

Onze eerste reis zal wellicht pas halfweg het jaar vallen maar met zo’n bestemming vinden

hummingbird20between20220icebergs20960x480

Hummingbird (Bron: http://www.rubicon3.co.uk)

we dat absoluut niet erg. Spitsbergen staat al heel lang op mijn lijstje en dit jaar is het eindelijk zo ver. Niet alleen de bestemming is een ervaring maar ook de manier waarop. Ik heb me immers ingeschreven als crewlid van een kleine zeilboot genaamd The Hummingbird. In drie weken zeilen we van Tromso naar Longyearbyen waarna we uiteraard de eilandengroep zelf nog zullen verkennen.

longyearbyen

Longyearbyen (Bron: http://www.npmarathon.com)

 

Ierland
_85-1

Onze nieuwe aanwinst

Deze keer bestaat het reisgezelschap niet uit twee maar uit drie. Geen mysterieuze derde persoon maar wel Ushi, onze Zwitserse herder moest dit jaar toch zeker eens mee op reis. Net daarom kiezen we voor een reis waarbij we onze eigen wagen kunnen gebruiken. Twee weken rondcruisen doorheen de groene vlaktes van het prachtige Ierland. Oh en hebben we al verteld dat onze wagen een Volkswagen kampeerauto uit 1974 is? Gelukkig is hij groen.

 

 

Eiger

Mijn laatste bergbeklimming is nu inmiddels een jaar geleden en de drang om opnieuw een

32862

Mittelegi ridge (Bron: summitpost.com)

top te scoren wakkert toch wel stilletjes aan weer op. Hoewel ik graag naar Alaska had getrokken om er Denali te beklimmen, zal het toch iets dichter bij huis blijven. In de Alpen mik ik nog op de Matterhorn en de Eiger en na lang twijfelen is het de laatste geworden. Beide routes die ik op het oog heb zijn van het niveau AD/D en betekenen dus een flinke stap voorwaarts in mijn klimcarrière. Dat ik voor de Eiger kies dit jaar heeft veel te maken met het feit dat ik op die manier een ander stukje van de Alpen ga zien. En misschien toch ook wel voor de spectaculaire Mittelegi ridge route.

Welke bestemmingen staan bij jullie op de planning? 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: