Beste locaties voor ghosthunting in de UK

Engeland staat bekend voor de talrijke locaties waar paranormale activiteit zou zijn waargenomen. De plaatsen in deze lijst vermeld staan bekend als plaatsen waar deze activiteit het hoogst is. Activiteit die tot op vandaag nog geen verklaring heeft. Volg ons op deze spookrit langs enkele van Engeland’s meest paranormaal actieve locaties.

  1. Borley Rectory, Essex

Deze Victoriaanse villa stond bekend als het meest spookachtige huis in Groot-Brittannië voordat het werd verwoest in een brand in 1939. Hoewel het deze reputatie kreeg nadat paranormaal expert Harry Price hier op onderzoek ging, zou het al bewoond zijn door geesten sinds dat het werd gebouwd. De eerste paranormale activiteit werd al gerapporteerd in 1863, nadat enkele lokale inwoners van Essex onverklaarbare voetstappen hoorden in de villa. De jaren daaropvolgend werden er waarnemingen gedaan van de geesten van een non, twee ruiters zonder hoofd, een spookkoets, een geest die de bel van de butler doet rinkelen en enkele geesten die graag flessen gooiden.

  1. Ancient Ram Inn, Gloucestershire

Sinds Borley Rectory werd verwoest door een brand, wordt de Ancient Ram Inn in Wotton-under-Edge gezien als de opvolger als meest spookachtige locatie in de UK. Deze jeugdherberg is de plaats geweest van heel wat duistere activiteiten zoals kindoffers, zelfmoord en zwarte magie rituelen. Het is nog maar een paar jaar geleden dat men er de overblijfselen van kinderen en een heidens kerkhof terugvond. De eigenaar van het pand gelooft dat hij met allerlei soorten geesten – waaronder twee demonen en een heks – enkele vaste klanten had in zijn herberg. De Ancient Ram Inn werd vaak bezocht door gasten die hun verblijf omschreven als een van de engste ervaringen in hun leven. Zelf hebben we in 2015 geprobeerd een nacht te boeken in de Ancient Ram Inn, maar helaas is het elfde-eeuwse gebouw in zodanig slechte staat, dat het werd gesloten voor het publiek. Desondanks brachten we een kort bezoek aan Wotton-under-Edge en leerden we dat het gebouw op zich er al erg spookachtig uitziet. Een ghost hunt bijwonen in de Ancient Ram Inn is op beperkte datums wel nog mogelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Ancient Ram Inn

  1. Village of Pluckley, Kent

Het hoeven niet altijd huizen of kastelen zijn waar het spookt. Nee, soms zijn het volledige dorpen die worden bewoond door geesten. Het dorp Pluckly in Kent staat in het Guiness Book of Records beschreven als het meeste spookachtige dorp in Groot-Brittannië. Maar liefst tussen de twaalf en zestien geesten werden gezien in het dorp, waaronder een schreeuwende man, een struikrover die wordt gespot op Fright Corner, een schoolmeester die werd opgehangen door een groep leerlingen en een oude vrouw die op een brug rustig zit te roken.

  1. Chillingham Castle, Northumberland

Ook Chillingham Castle heeft zijn deel aan spookverhalen en paranormale activiteit. Het beroemdste spook is ongetwijfeld Blue Boy, de geest van een jongetje die wordt gezien rond middernacht in de slaapkamer met het hemelbed in de Grey Room. In de jaren 20 van de vorige eeuw, werden tijdens renovatiewerken de overblijfselen van een jongetje met restanten van blauwe kledij terug gevonden achter de dikke muren. Tijdens onze rondreis door de UK spendeerden we een nacht in de Grey Room en ervaarden enkele bizarre situaties. Telefoons die midden in de nacht rinkelden zonder dat er ontvangst was, heel wat kabaal in het kasteel ’s nachts,… maar geen Blue Boy helaas.

Chillingham Castle

De Four Poster bedroom in de Grey Room

  1. Newsham Park Hospital, Liverpool

Zelfs al zijn er geen geesten aanwezig, dan is een verlaten instelling een erg angstaanjagende plek om te vertoeven. In het centrum van Liverpool vind je het Newsham Park Hospital, een verlaten psychiatrische instelling dat voordien werd gebruikt als weeshuis. Deze locatie heeft enkele donkere verhalen gezien heel wat weeskinderen hier gestraft werden door ze op te sluiten in kleine kasten in een gang op de zolder.

js85099907

Newsham Park Hospital

Deze gang staat nu  bekend als de ‘naughty boys corridor’ en is een van de meest spookachtige plaatsen in het pand. Hoewel, de vele zelfmoorden op de zolder en de overleden psychiatrische patiënten zullen ook hun aandeel hebben in de paranormale activiteit die hier wordt waargenomen. We deden mee aan een ghost hunt in dit pand en waren getuige van enkele wel erg angstaanjagende zaken. Namen van deelnemers die werden uitgesproken door geesten, bewegende voorwerpen en een succesvolle table tipping sessie.

Haunted Rooms

Ben je geïnteresseerd om zelf een van deze locaties te verkennen? Neem een kijkje bij Haunted Rooms voor ghost hunts die je lang nachtmerries zullen bezorgen. Tips over hoe je je voorbereidt op een ghost hunt vind je in onze blogpost ‘Hoe bereid je je voor op een ghost hunt‘.

2 Comments on “Beste locaties voor ghosthunting in de UK

  1. Pingback: Hoe bereid je je voor op een ghost hunt? | An Adventurers Journal

  2. Pingback: Ghosthunting in Engeland of hoe we de nacht spendeerden in de meest enge plaatsen van de UK | An Adventurers Journal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: